...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Šta nove Playstation Plus opcije donose igračima?

02.04.2022.

Jedna od najpopularnijih gejmerskih platformi Playstation Plus donosi nam dve nove pretplatne opcije revolucionarnih naziva "extra" i "premium". Šta se krije iza novih biznis planova kompanije Sony?

.

Foto: Pixabay

Playstation Plus je usluga igračima koja u osnovi nudi pristup multiplayer režimu, ali i opciju preuzimanja nekoliko novih naslova svakog meseca, za oko 60 dolara godišnje.

Princip je jednostavan, kada instalirate igru na svoju konzolu, ona je tu sve dok je ne obrišete i dok imate dovoljno memorije da dodajte nove naslove, što je često vrlo orgraničavajući faktor. Zato je tu i klaud od oko 100GB, za prvu pomoć.

Osnovni Playstation Plus donosi uglavnom novije naslove, a plan kompanije Sony je da "premium" pretplatnicima omogući pristup starijim nasovima i to onima iz vremena PS1 i PS2 konzola. Ovo je ranije bilo dostupno kroz PlayStation Now uslugu, ali sada su stvari malo drugačije.

Za zadovoljstvo retro gejminga biće potrebno izdvojiti oko 120 dolara godišnje, što nikako nije malo. Istina, za te pare igrači će imati pristup oko 700 naslova.

Oni koji se odluče za "extra", ili srednju opciju, mogu da očekuju samo 400 naslova za PS4 ili PS5 za oko 100 dolara godišnje.

playstation5 jpg

Playstation 5 (Foto: Pixabay)

Novi servisi su odgovori kompanije Sony na Xbox Game Pass odnosno Nintendo.... Sve će biti dostupno od juna, prvo u Aziji, a kasnije i u Severnoj Americi i Evropi.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Pupperazzi: Zasladite ovo proleće

Kada je predstavljena u januaru prošle godine, igra zanimljivog naziva "Pupperazzi" dobila je pomešane kritike - svi kažu da je…

.

WWE 2K22: Red zabave, red rvanja

WWE je nešto uz šta smo svi odrasli i iako se ne može reći da se radi o najkvalitetnijem televizijskom…

.

Nikada nije kasno za "Mafia: The Definitive Edition"

PlayStation je za ovaj februar pripremio poklon vredan pažnje - legendarni naslov "Mafia: The Definitive Edition". U pitanju je unapređena…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo