...
TRENUTNO22:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Šta nove Playstation Plus opcije donose igračima?

02.04.2022.

Jedna od najpopularnijih gejmerskih platformi Playstation Plus donosi nam dve nove pretplatne opcije revolucionarnih naziva "extra" i "premium". Šta se krije iza novih biznis planova kompanije Sony?

.

Foto: Pixabay

Playstation Plus je usluga igračima koja u osnovi nudi pristup multiplayer režimu, ali i opciju preuzimanja nekoliko novih naslova svakog meseca, za oko 60 dolara godišnje.

Princip je jednostavan, kada instalirate igru na svoju konzolu, ona je tu sve dok je ne obrišete i dok imate dovoljno memorije da dodajte nove naslove, što je često vrlo orgraničavajući faktor. Zato je tu i klaud od oko 100GB, za prvu pomoć.

Osnovni Playstation Plus donosi uglavnom novije naslove, a plan kompanije Sony je da "premium" pretplatnicima omogući pristup starijim nasovima i to onima iz vremena PS1 i PS2 konzola. Ovo je ranije bilo dostupno kroz PlayStation Now uslugu, ali sada su stvari malo drugačije.

Za zadovoljstvo retro gejminga biće potrebno izdvojiti oko 120 dolara godišnje, što nikako nije malo. Istina, za te pare igrači će imati pristup oko 700 naslova.

Oni koji se odluče za "extra", ili srednju opciju, mogu da očekuju samo 400 naslova za PS4 ili PS5 za oko 100 dolara godišnje.

playstation5 jpg

Playstation 5 (Foto: Pixabay)

Novi servisi su odgovori kompanije Sony na Xbox Game Pass odnosno Nintendo.... Sve će biti dostupno od juna, prvo u Aziji, a kasnije i u Severnoj Americi i Evropi.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nova Evil Dead igra: Flešbek na horore osamdsedetih

Do kraja godine bi trebalo da se na striming platformi HBO Max pojavi "Evil Dead Rise", novi naslov u ovom…

.

Sifu: Kung fu osveta

Nema tog ljubitelja video igara koji ne voli dobru tučnjavu na ekranima. A još kada ta tučnjava dobije neki smisao,…

.

Bitka za Koralovo: Loše upakovana nostalgija

Ovog meseca Playstation Plus je rešio da pretplatnike obraduje igrom "SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom" baziranom na čuvenom crtanom…

.

Ghostwire: Tokyo - borba protiv duhova u srcu Japana

Nastavljamo sa horor naslovima, jer takvo je vreme, makar u svetu video igara. Sada na red stiže novi naslov "Ghostwire:…

.

Imamo hit - to je Elden Ring!

Činjenica je da je Elden Ring, sa 12 miliona prodatih kopija u proteklih mesec dana, ušao na listu jedne od…

.

Lost Ark: Neočekivani hit

Kako je igra, koju poplarni sajt Kotaku opisuje kao "k-pop verziju Diabola sa boljim multiplejerom", za kratko vreme osvojila gejmere…

  • 20:00 Škripa
  • 21:00 Izbor iz programa RTV
  • 22:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo