...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

03.01.2023.

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili NBA, u prvi plan je ove godine iskočila i gomila zanimljivih open world naslova poput Elden Ringa ili Immortalitya.

.

Foto: Pixabay

Grafika je postala toliko realistična da je pitanje koliko može dalje, svetovi ogromni, a priče su nas, kao i uvek, držale zakovanima ispred ekrana. U ovom tekstu ćemo vam skrenuti pažnju na neke od naslova koje smo igrali tokom 2022. godine a koje svakako vredi isprobati, makar sada tokom praznika dok imate vremena.

Elden Ring

eldenring png

Naslov koji je definitivno obeležio ovu godinu i o kome ne treba trošiti puno reči. U centru priče je Tarnished, lik sa kojim lutate kroz ogroman svet, tražite neprijatelje i zadatke a sve sa ciljem da na kraju postanete Elden Lord. Odlična naučno-fantastična avantura koja nas vodi kroz veoma intrigantan i nepregledan univerzum. Za završetak cele igre potrebno je između 60 i 100 sati, pa krenite na vreme, ako želite da je završite pre ispitnih rokova.

God of War: Ragnarök

godofwarrangarok jpg

"God of War" je serijal koji je prisutan dosta dugo, no nastavak koji je izašao u novembru vratio ga je u prvi plan. Ragnarök, po nordijskoj mitologoiji, predstavlja seriju događaja, pre svega velikih bitaka i prirodnih katastrofa, koje vode ka smrti velikih nordijskih božanstava kao što su Odin ili Thor. Sve se po mitologiji završava velikom poplavom koja uništava svet. Idealna podloga za video igru, zar ne? Da li će naši junaci uspeti da izbegnu ovu sudbinu, ostaje da vidimo na kraju kampanje.

Horizon Forbidden West

horizon2 png

Svet u kome živi Aloy su okupirale mašine, a ona pokušava da rešavanjem zadataka i misterija otkrije iz kog razloga je njen svet uništen. Sve je smešteno u 31. vek, u kome je čovečanstvo uništeno, a život koji sada znamo nestao je tokom najezde robota ubica, deset vekova ranije. Naravno da ti zadaci obično uključuju i oružje, tuču i slične "matematičke" operacije. Ono što igru čini primamljivom su post-apokaliptični tereni SAD-a, od Jute do Pacifika.

Bayonetta 3

bayonetta png

Glavni lik, žena po imenu Bayonetta, ima razne moguće i nemoguće moći poput promene izgleda, borilačkih veština, upotrebe gomile oružja... Sve se dešava u imaginarnom gradu Vigrid u Evropi, jer gde bi drugde bilo raznih čudovišta nego u delu sveta poznatom po nuklearnoj katastrofi. Igrači se uz pomoć Bayonette sukobljavaju sa gomilom "demona", koji, kako napredujete kroz igru, postaju sve teži i teži protivnici. Istina, zaplet koji ne donosi ništa novo ni spektakularno, ali zašto menjati stvari na koje su igrači već navikli.

OlliOlli World

oiioiiworld png

Skater XL ili pak Tony Hawk's Pro Skater su odlične simulacije skejtbordinga, ali OlliOlli World donosi nešto drugačije. To je potpuno novi univerzum posvećen samo jednoj stvari - skejtbordingu! Svet u koji je smeštena igra se potpuno razilikuje od predstave koju imamo o skejt parkovima. Radlandia je univerzum toplih boja, koji podseća na crtaće iz osamdesetih. Tu su železničke šine, zidovi, cevi - sve savršeno ukombinovano za sate i sate zabave na skejtu.

Call of Duty: Modern Warfare 2

modernwarfare2 jpg

Drugi nastavak "Modern Warfare" epopeje ugledao je svetlost dana krajem godine. Izadavači Activision i Infinity Ward s ponosom su najavili da igra nema nikakve veze sa prethodnom. Sve je rađeno od nule, od mehanike do grafike i prilagođeno je novim konzolama, što se i vidi tokom igranja. Dosta su se oslonili i na veštačku inteligenciju - pa je mapa konačno "živa". Ako ste za dobru pucnjavu, ovo je defintivno odličan izbor.

M. L

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo