...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Descenders: Drugačija doza adrenalina

13.05.2023.

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije - trke biciklima! U igri "Descenders" konačno možete da vozite brzo poput dostavljača brze hrane, bez posledica.

.

Sam naziv igre "Descenders" nas upućuje na to da će u igri biti mnogo spuštanja i to je tačno. Vozi se uglavnom po planinskim stazama - što znači i gomilu kamenja i blata. Da bi ste uspešno došli do cilja i pobedili protivnike, pored brzine potrebno je i vešto izbegavanje svih sitnih prepreka sa kojima ćete se susresti na samoj stazi.

Igra "Descenders" je uspela ono što mnogi ovakvi naslovi nisu - da osvoji igrače. Ekstremni sportovi i video igre već neko vreme nisu dobitna kombinacija, ali ovde to nije slučaj. Za to je, većim delom, zaslužna realistična fizika, koju su programeri razvijali dosta dugo.

Kako se igra ne bi pretvorila u puko jurcanje po nizbrdicama, od vas se traži da tokom trke izvedete i nekoliko trikova. Uglavnom se radi o skokovima i sličnim akrobacijama, sa kojima ćete se upoznati već prilikom prve trke. Dobro naučite kontrole na džojstiku, jer u sred trke jednostavno nećete imati vremena da se prisećate šta tačno treba pritisnuti. Igra omogućava kombinovanje pokreta kako bi svako od igrača izrazili svoj lični stil.

U početku, dok ne savladate sve komande sasvim je očekivano da često padate sa bicikla. Zato se trudite da vozite po stazi, jer bilo kakvi pokušaji "skraćivanja" i prelaska preko okolnih brda završavaju najčešće padom. Ipak, tu su i brojne kontrolne tačke koje omogućavaju ponovno pojavljivanje na stazi nakon pada. Ukoliko često padate, prelazak na sledeći nivo nije moguć, pa se pripazite.

Pre nego što su se odlučili za biciklizam u planinama, tim je razmatrao i druge sportove poput planinarenje i skakanja s padobranom. Čak su isprobali igru sa pogo štapom, ali su odustali jer im nije bilo zabavno. I dobro je što je tako.

Na kraju smo dobili jedan zanimljiv naslov, koji se izdvaja iz mora jednoličnih trkačkih igara. Ukoliko želite da ga isprobate, sada je pravi trenutak jer je igra trenutno dostupna besplatno svim pretplatnicima Playstation Plusa.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

.

EcoMan: Zaštita životne sredine, sport i timski duh

Ekološka trka EcoMan okupila je veliki broj Novosađana, koji su učestvovanjem pomogli da se grad očisti od đubreta. Ove godine…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo