...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Ghostwire: Tokyo - borba protiv duhova u srcu Japana

26.03.2022.

Nastavljamo sa horor naslovima, jer takvo je vreme, makar u svetu video igara. Sada na red stiže novi naslov "Ghostwire: Tokyo" koji donosi kombinaciju akcije, paranormalnih pojava i svega što uz to ide.

.

Foto: Promo

Igra je smešta u sablasno prazan Tokio, koji pogodilo "nestajanje". Pogađate, to je prouzrokovalo da glavni grad Japana ostane bez skoro svih stanovnika. Umesto njih, ulicama se sada šetaju razna nečastiva čudovišta i duhovi.

Vaš zadatak je da obilazite grad i pronalazite duhove stanovnika Tokija, ali da se izborite sa "okupatorima". Vi ste Akito, junak koji je preživeo tako što se pojio sa duhom KK, što vam je donelo natprirodne sposobnosti. Čudovišta sa kojia se susrećete su zaista jeziva, na šta su nas japanse igre već i navikle.

Tokio, koji vidimo u igri, prilično je realističan, tako da ćete videti i neke znamenitosti ali i gomilu generičkih enterijera. Priča vas vodi kroz skoro svaki milimetar mape - od centra do malih i tamnih uličica.

Duh praznog grada ilustrovan je i odličnim zvučnim efektima. Dok šetate možete čuti muziku iz praznih barova ili lavež pasa. Cilj im je, kako navode, bio da kroz mapu pokažu duh grada koji je predstavlja spoj modernosti i tradicije.

Iza igre stoji Tango Gameworks, čija je baza upravo u glavnom gradu Japana. Za sada, Ghostwire: Tokyo je dostupan za Play Station 5 konzole i PC računare.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hell is Others: Bonsai drvo koje traži krv

Šta se dešava kada ljudski strah od otvorenog prostora postane scenario za video igru? Dobijamo "Hell is Others", naslov čiji…

.

Persona 3 se vraća u novom svetlu!

Nastavlja se manija rimejkova klasika iz dvehiljaditih pa je tako na red došao i popularni role-play serijal Persona. Mnogi su…

.

Avanture Nindža kornjača na mobilnom telefonu

Možda niste znali, ali uz pretplatu na Netfliks dobijate i gomilu igara koje vam mogu pomoći da na prekratite vreme…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

.

Drugačiji pogled na balkanski identitet

Mladi multimedijalni umetnik Stanko Gagrčin kreairao je digitalnu audio-vizuelnu instalaciju "Istočni greh" koja će uskoro na tržištu biti dostupna najpre…

.

Need for Speed Unbound: Trke u strip pakovanju

Need for Speed je serijal koji već duže vreme nalazi u svojevrsnom limbu - igrači ga vole, ali uglavnom zbog…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo