Lifestyle / Kuhinja
Musaka od boranije i mlevenog mesa
Vreme je novogodišnjih odluka. A jedna zaista bitna jeste da se dobro jede. Zato ovu godinu završavamo i u novu ulazimo uz musaku od boranije i mlevenog mesa.
Foto: Coolinarika
Potrebno: 0,5 dl ulja, glavica crnog luka, 3 češnja belog luka, 1 kg boranije (može i smrznuta), kašika vegete, pa opet 0,5 dl ulja, glavica crnog luka, 0,5 kg mlevene junetine, so, biber, 1 jaje, kašika peršunovog lista (može i suvi), 3 jajeta, 2 dl kisele pavlake.
Priprema: Na ulju proprži iseckan crni i beli luk, dodaj boraniju, vegetu i malo vode, i dinstaj poklopljeno u šerpi oko pola sata na umerenoj vatri. Po potrebi dodaj po malo vode.
U drugoj šerpi zagrej ulje i proprži crni luk. Dodaj mleveno meso, malo soli i bibera, izmešaj i prži desetak minuta. Skloni sa vatre i kad se malo prohladi dodaj jedno jaje i peršunov list i dobro izmešaj. Pomešaj boraniju (ne sme biti mnogo vode u njoj) i meso. Sve ovo prelij sa mešavinom od tri jajeta i pavlake, izmešaj blago.
Peći oko pola sata na 200-220 stepeni. Prijatno!