Lifestyle / Kuhinja
Pijana boranija
Maštovito i hranljivo
Sastojci: 400 g smrznute boranije, 1 manja tikvica, 1 paradajz (ako ga nemaš u frižideru, možeš ga preskočiti, njegov nedostatak neće pokvariti jelo), 2 manje glavice luka, 3 čena belog luka, 2 kašičice sirćeta, 2 dl piva, 4 kašike pavlake (ili još bolje milerama), ulje (može maslinovo, a može i suncokretovo), so i biber.
Priprema: Boraniju otkuvaj kratko u slanoj vodi. Ocedi i ostavi sa strane. U istoj šerpi, na malo ulja prodinstaj sitno seckani crni i beli luk. Kad luk promeni boju dodaj paradaiz i tikvicu isečene na kockice. Dodaj so i biber po ukusu, pa ubaci boraniju. Malo prodinstaj, pa zali sirćetom i pivom.
Dužina kuvanja zavisi isključivo od tvog ukusa. Ako voliš da budu mekše kuvaj ih duže, a ako voliš krckave samo sačekaj da ispari alkohol.
Na kraju u šerpu ubaci pavlaku, promešaj i uživaj u klopi.