...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

Went sa gostima u Novom Sadu i Subotici

02.11.2017.

Beogradski sastav Went nastupiće u petak 3. novembra zajedno sa subotičkim Wooden Ambulance u klubu "Mladost" u Subotici, a dan kasnije sviraće i u Novom Sadu, u "Crnoj kući", sa italijanskim bendom Vikowski.

.

Went

Went je prošle godine objavio prvo dugosvirajuće izdanje "The Great Escape", a publici će predstaviti pesme sa ovog, kao i prethodna tri EP izdanja. Fanovima će album biti dostupan i u ekskluzivnom tiražu na CD-u.

Went je nastao 2005. godine i u svojoj muzici polazi od tradicije američkog folka, mešajući uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Do sada su izdali album i tri EP-a za nezavisnu kuću Floorcollapsing i odsvirali veliki broj koncerata širom Srbije i regiona.

Bend Wooden Ambulance je odsvirao više od sto koncerata u regionu, a osim standardnih nastupa imao je i biciklističke turneje po susedstvu, kao i turneju u Holandiji, te učestvovao na festivalima Waves Vienna, Exit, Festival uličnih svirača, Americana Night, Toochepin..

wooden ambulance

Wooden Ambulance

Vikowski je minimalistički, indie, (sint) pop koji dolazi iz Milana. Nakon turneje od približno 40 koncerata po Italiji i istočnoj Evropi, na "Pending Lips" festivalu 2016. godine primetili su ih ljudi iz Costello Records, za koji su i objavili prvi album "Beyond the Skyline" u martu ove godine.

Usledila je još jedna prolećna turneja, koja se nastavlja ove jeseni, a u okviru koje će posetiti Novi Sad, Beograd i Niš. Kao najavu turneje nedavno su predstavili svoj drugi video-singl za pesmu "Ninety-Two".

Cena ulaznice za novosadski koncert je 250, a koncert u Subotici 200 dinara. Ugođaj za ljubitelje folk rok i amerikana zvuka u Subotici počinje u 22, a novosadski u 21 čas. 

Možda te još zanima:

.

Prvi neprestani muzički video na YouTube-u

Bend Twenty One Pilots predstavio je never-ending muzički video za svoj singl "Level of Concern" inspirisan situacijom sa pandemijom koji se u…

.

Akustični koncert grupe Went u Zaokretu

Beogradski sastav Went održaće akustični matine koncert u bašti kluba Zaokret (Cetinjska 15, Beograd), u nedelju 2. jula od 18 časova. Went će predstaviti…

.

WENT: Muzika i kao posao i kao zadovoljstvo

U okviru promocije novog albuma pod nazivom The Great Escape, beogradski indie folk bend Went nastupiće u Domu B-612 u…

.

Preminuo Wenti Wadada

Rezident Exitove Positive Vibrations bine, frontmen rege benda Positive Vibrations Movement i prijatelj O radija Wenti Wadada preminuo je nakon…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo