...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Muzika

Preminuo Wenti Wadada

21.01.2016.

Rezident Exitove Positive Vibrations bine, frontmen rege benda Positive Vibrations Movement i prijatelj O radija Wenti Wadada preminuo je nakon duže bolesti. 

.

photo by: Exit festival

Wenti je u više navrata bio gost O radija kada smo još uvek bili u eksperimentalnom programu, pre i tokom Exit festivala 2014.godine. U jednom od gostovanja rekao je kako voli mladost i veruje da mladi mogu da promene svet. Kada je prvi put došao u Novi Sad, u Srbiju pre 14 godina, čuo je samo loše stvari o našoj zemlji. 

"Ali znao sam da Zapad laže o vama i da to nije tako ali sam se iznenadio količinom pozitivne energije koja izbija iz svakoga od vas", rekao nam je Wenti.

Voja Malešev frontmen bendova Killo Killo banda i Drum'n'Zez kaže da je Wenti ostavio veoma dubok trag u Srbiji i regionu.

"Svojim prisustvom na rege stejdžu i angažovanjem oko Positive Vibrations Movementa je zadao domaći ostalim umetnicima. Sve što je radio radio je sa neverovatnom lakoćom i osmehom i osvetlio je put mlađim generacijama. Ostavio je zaveštanje i biće teško pratiti njegov trag i postići sve što je on uspeo da postigne. Ali pošto ga sad imamo gore kao saveznika možda bude malo lakše", kaže Voja Malešev.

"I am sad to hear that The Great brother Wenti Coke passed away. This is a tuff news to hear because Wenti is a very special one of a kind soul... With high optimistic vibrant energy... He is the one who gave me the opportunity to perform at The Great EXIT FESTIVAL in SERBIA, and that is one of the outstanding highlights in my career", napisao je između ostalog na Wentijevom fejsbuk profilu rege muzičar Rasta Reuben Kwabena.

Wenti Wadada rođen je 1952. godine u Kingstonu na Jamajci. Dugo godina bio je rezident Positive vibrations stejdža na Exit festivalu.

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo