.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Muzika / Festivali

The K's: Neki novi klinci iz Mančestera

06.07.2019.

Mančestrska indi četvorka The K's nastavlja putem čije popločavanje je još krajem sedamdesetih godina prošlog veka počelo uz nezaboravne albume i pesme njihovih čuvenih sugrađana. Dakle, u pitanju je gitarska muzika koju nosi mladalački polet i "engleski" osećaj za pevljive hitove. 

.

Kako ste se proveli na festivalu?

Džejmi: Odlično nam je. Želimo da dođemo i sledeće godine.

Dekster: Da, ali će tada povesti i svoju devojku sa sobom. Stalno kuka kako mu nedostaje.

Rajan: Važno je reći da prvi put nastupamo na nekoj tvrđavi i osećamo se fantastično. Videli smo malo i deo nastupa sastava The Cure prve festaivalske večeri. Odlično je sve izgledalo.

Vaša najopoznatija pesma se zove "Sarajevo". Kako ste došli do te tematike?

Džejmi: Za tu pesmu nas veže neobična priča. Slučajno sam naleteo na jednu istorijsku knjigu koja se bavila Prvim svetskim ratom. Onda sam se metaforično izrazio u pesmi, koristeći motive ubistva Franca Ferdinanda.

"Sarajevo" uživo

Da li znate da je pre neki dan bila godišnjica tog ubistva?

Rajan: Ne pratim te godišnjice, ali se zanimam za istorijske događaje.

A volite i bend Franc Ferdinand?

Svi: O da!

Da li imate podršku fanova iz Mančestera?

Dekster: Mi dolazimo iz malog grada po imenu Erlstaun, što je dvadeset minuta kolima od Mančestera. A podrška je sve veća i veća. Napravili smo tamo veliku bazu fanova, a ono što otkrivamo usput je činjenica da nas sluša sve veći krug ljudi. Neki nastupi su rasprodati unapred, to je sjajan osećaj. Sledeći veliki korak sigurno će biti i veći koncertni prostori.

Spot za pesmu "Glass Towns"

Imajući u vidu kakva je bila mančesterska scena kroz decenije (Joy Division, The Smiths, The Stone Roses, Oasis...), da li osećate nekakvo breme ovakvih imena?

Dekster: Naprotiv, nama je mnogo lakše što imamo takvo istorijsku odrednicu. Čak je i publici primamljivo kada čuju odakle dolazimo. Svaki od tih velikih bendova bio je nezavistan na svoj sopstveni način i svi su imali drugačiji zvuk. Čak i Simply Red!

Koliko vam prija život na putu?

Džejmi: Ne postoji niša lepše. Živimo jako dobro, daleko od našeg grada, gde stalno pada kiša. Ali, polse Exita vraćamo se u Englesku gde nas čeka još festivalskih nastupa.  

U nastavku poslušajte kompoziciju "Got A Feeling"

J.Golubović/D.Majkić

.
Ovogodišnji Festival uličnih svirača - Gradić fest biće održan od 29. do 31. avgusta na više lokacija u Podgrađu Petrovaradinske…
.
Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na koje vam posebno skrećemo…
.
Još jedno izdanje festivala Punk rock holiday biće održano u Tolminu, u Sloveniji. Posetioce očekuje pet dana odličnih pank koncerata,…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?