...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Summer3p završen kultnim pesmama

27.07.2015.

Festival elektronske muzike Summer3p poslednje večeri pomešao je mnoge muzičke pravce, pa su di džejevi Poison Charlie, Andy Dee, Garfield i Pau Skrowa puštali fank, disko, rok i mnogo štošta, ali su sve sjajno ukombinovali sa različitim bitovima.

.

Glavna zvezda večeri, mađarski di džej Garfield, iznenadio je publiku miksanjem pesama za koje niko nije znao da idu dobro jedna s drugom, pa je na primer u isto vreme pustio Prodigy "Smack my bitch up" i Killers "Somebody told me" ili "You're the one that I want" iz Brilijantina i kultnu hip hop pesmu "The next episode"!

garfield jpg

Poslednje veče Summer3pa počelo je dva sata ranije, odnosno u 20 sati, međutim tada je još uvek bio dan i skoro da niko nije stigao. Set Poison Charie-ja bio je skoro prazan, ali veoma zanimljiv, a njega je kasnije zamenio Andy Dee koji radi od '78. godine.

andydee jpg

"S obzirom na to da puštam već dugo vremena, svašta se promenilo – i muzika i oprema, publika – sve! Zato sam rešio da u svom setu pokažem kako su ranije žurke izgledale i kako se scena razvijala, tako da sam počeo sa fankom i densom, da bih završio sa deep houseom. To je muzička lektira", kaže za O radio Andy Dee, koji je u većini kultnih klubova Subotice, poput Lifke, bio di džej sa najviše nastupa.

riba jpg

Ovogodišnji Summer3p drugačiji je od prethodnih dvanaest zato što je prvi put organizovana i Camp live bina, na kojoj su nastupali lokalni bendovi, kao što su Omladinac 11, All the arms we need i D Zoo. Takođe, ranijih godina se znalo da je svaki dan namenjen određenoj vrsti muzike, što je sada promenjeno, pa je publika svakog dana imala raznovrsniji program na glavnoj bini.

"Shvatili smo da nam je konačno potrebna promena i veoma smo zadovoljni time što smo se proširili. Organizovati ovakva dešavanja nije lako, a potpuno je drugačije doživeti festival s druge strane bine, ali ja sam zadovoljan", kaže menadžer glavne bine Oto Veisenberger.

guzva jpg

Summer3p se završio đuskanjem, jer niko nije mogao da ostane ravnodušan na muzičke klasike umiksovane sa bitom koji vam mrda kukove, kolena, ruke – sve! O radio preporučuje da naredne godine svakako upišete Summer3p festival u svoj kalendar, a ako nikako ne možete da dođete do Palića, mi ćemo svakako prenositi žurku!

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Summer3P: Regionalne i lokalne zvezde elektronske muzike

Ovogodišnje izdanje Summer3P festivala biće održano od petka do nedelje na prostoru nekadašnje kasarne "Petar Drapišin" na putu između Subotice…

.

Summer3p festival: Dve decenije prijateljstva i dobre energije

Leto u Subotici će i ove godine obeležiti Summer3P festival. Jubilarno 20. izdanje festivala, koje će se održati tokom predstojećeg…

.

Nastavlja se festivalsko leto

Posle teške godine za sve one koji rade u muzičkoj industriji, i naravno za sve one željne svirki i žurki,…

.

Summer 3p: Žurke i filmovi, ali ove godine bez kupanja!

Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na…

.

Summer3p od 26. do 28. jula

Novo, 17. izdanje festivala Summer3p biće održano od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera. Ove godine nastupiće James Lavell,…

.

Uto Karem, Silicone Soul i još 15 izvođača stižu na Summer3p

Organizatori šesnaestog Summer3p festivala, koji se održava od 19. do 22. jula na Termalnim bazenima kraj jezera Palić, najavili su sjajan…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo