...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Muzika / Festivali

Rik Sanders razdrmao Palić

25.07.2015.

Glavna bina Summer3p festivala na Paliću usijala se od vrtenja muzike i odlične žurke, a masu je nešto moralo i da rashladi – bazeni! Najpoznatiji di džej druge večeri je Rik Sanders, čovek saksonskog imena koji je ipak sa Sardinije došao da bi razmrdao Subotičane i one koji su došli na festival elektronske muzike!

.

U jedan posle ponoći set iskusnog Sandersa sa deep house zvukom bio je okidač za gomilu između bine i bazena da se iskaču! Posetioci su ispunili svaki pedalj prostora za stajanje, čak i veoma daleko od bine! Pre Sandersa su nastupili u back to back setu Chrono i Ascaloon, ljude je zagrejao Brajan, a žurku su zajedno zatvorili Kibz, Dfndr i Hori – svi Subotičani!

guzva jpg

Iako trenutno u Subotici ne postoji klub u kom bi svi ti di džejevi mogli da puštaju muziku, scena je jaka i oni su primorani da često putuju, međutim, publika u inostranstvu bolje razume muziku, kaže Chrono.

"Radimo sa violinistom Shepardom, što je prilično egzotično za domaću publiku i ponekad nerazumljivo, ali u inostranstvu razumeju koliko smo vremena i snage dali u produkciju, i čini mi se da više poštuju našu muziku i trud", kaže Chrono za O radio.

dj jpg

Bendovska scena je, međutim, u razvoju - trenutno u Subotici ima mnogo bendova koji sviraju najrazličitije žanrove, pa je tako šareno bilo i prvo veče Camp live bine. Tek na 13. Summer3p festivalu postavljena je druga bina koju su otvorili rokeri Jolana Brown, a nakon njih maturanti džezeri JazzVa, elektro pop sastav Omladinac11 i jedini di džej te bine Mad Mat.

Kako kaže stejdž menadžer Camp live bine Armand Mesaroš organizatori su ove godine pokušali da izađu iz okvira.

"Summer3p je isključivo elektronski festival, ipak ove godine smo odlučili da malo eksperimentišemo. Ono što je bitno naglasiti jeste da svi bendovi nastupaju bez honorara jer je ovo još u eksperimentalnoj fazi" rekao je Armand i dodao da će sledeće godine sigurno biti više izvođača.

omladinac11 jpg

Ulaz na drugu binu je besplatan, dok za Moon binu u subotu košta 399, a u nedelju 349 dinara.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Summer3P: Regionalne i lokalne zvezde elektronske muzike

Ovogodišnje izdanje Summer3P festivala biće održano od petka do nedelje na prostoru nekadašnje kasarne "Petar Drapišin" na putu između Subotice…

.

Summer3p festival: Dve decenije prijateljstva i dobre energije

Leto u Subotici će i ove godine obeležiti Summer3P festival. Jubilarno 20. izdanje festivala, koje će se održati tokom predstojećeg…

.

Nastavlja se festivalsko leto

Posle teške godine za sve one koji rade u muzičkoj industriji, i naravno za sve one željne svirki i žurki,…

.

Summer 3p: Žurke i filmovi, ali ove godine bez kupanja!

Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na…

.

Summer3p od 26. do 28. jula

Novo, 17. izdanje festivala Summer3p biće održano od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera. Ove godine nastupiće James Lavell,…

.

Uto Karem, Silicone Soul i još 15 izvođača stižu na Summer3p

Organizatori šesnaestog Summer3p festivala, koji se održava od 19. do 22. jula na Termalnim bazenima kraj jezera Palić, najavili su sjajan…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo