.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Muzika / Festivali

Marlijev sin na Demofestu

23.03.2017.

Ky-Mani Marley, reggae i hip hop muzičar sa Jamajke, sin legendarnog Boba Marlija, nastupiće sa svojim bendom na desetom Demofestu, najavili su organizatori tog festivala. Ky-Mani će na glavnoj "Basstion" bini Demofesta nastupiti u petak 21. jula, druge festivalske večeri.

.

Kao reggae i hip hop muzičar sa Jamajke, Ky-Mani je nastavio put koji je započeo njegov otac. Rođen u zemlji reggae muzike, Ky-Mani se u ranom detinjstvu seli u Majami i posvećuje sportu, bejzbolu i američkom fudbalu. 

Muzičku karijeru počeo je polovinom devedesetih. U svom radu koristi reggae osnove, koje zatim obogaćuje primesama blues, rock i hip hop muzike. Zbog svih tih uticaja se ne izjašnjava samo kao reggae umetnik, a njegova muzika je sirova i snažna, te slušaoca uvodi u njegovu životnu priču. Život ulice, mir, ljubav i zajedništvo principi su na kojima Ky-Mani gradi svoj put.

Od 2015. godine objavljuje pod sopstvenom etiketom "Konfrontation Records", pod čijim okriljem je do sada izdao albume "Maestro" (2015) i "Conversations" (2016) sa Gentlemanom kojeg je publika Demofesta upoznala pre dve godine.

Deseti Demofest će se ove godine održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a ranije je već najavljeno da će nastupiti i Marky Ramone, Dubioza kolektiv, Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, Freemasons, Funkerman, a tu je i lokalna podrška bendova Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

P. N.

.
Drugi i poslednji festivalski dan Menta doneo je nove konferencijske teme, strategije, predavanja, druženja ali i odlične koncerte…
.
Najveći regionalni festival demo bendova u ovom delu Evrope, banjalučki Demofest, po 11. put otvorio je konkurs za sve demo bendove…
.
U trenutku kada se sve više muzičkih festivala umrežava u jednu veliku organizacionu sliku, stiče se zaključak kako su "Showcase"…
Program
Kalendar događaja
Februar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    
Anketa

Da li čitate elektronske knjige?