...
TRENUTNO14:00 - 15:00Y2K

Muzika / Festivali

Festival posvećen muzici i medijima

08.10.2018.

Četvrto izdanje Indirekt Showcase Festivala počinje u četvrtak u Beogradu i trajaće do subote na četiri lokacije: Atom Akademiji, Soul Society klubu, Dorćol Platz-u i SAE Institutu.  Ovogodišnji program uključuje više od 20 muzičkih nastupa, dok će konferencijski program biti realizovan u prostorijama jedne od najpoznatijih škola za kreativne medije na svetu, SAE Instututa.

.

"U Atom akademiji nastupiće, između ostalih, indie rock izvođač iz Pančeva Ivica, indie elektronski bend Ki iz Makedonije i andergraund rock sastav iz Šapca Slonz, potom The Siids indie i electro pop/rock bend iz Hrvatske, Next Ex koji donosisynth-pop zvuk Bukurešta i mnogi drugi. U klubu Soul Society ćemo imati prilike da čujemo Ivatu, trip-hop, darkwave i psychedelic sastav iz Moskve, Bullet for a Badman iz Beograda, Vera Jonas Experiment iz Mađarske i druge. U prostoru Dorćol Platz-a, nastupiće rumunska indie/pop pevačica Lucia, rok bend The Black Room iz Rijeke i alternativni rock bend iz Beograda Virvel uz još neke atraktivne muzičare," najavila za Oradio je PR festivala Jasna Žugić.

Festival ima i konferencijski program, u kome učestvuje 60 učesnika iz cele Evrope koji će govoriti o nezavisnom izdavaštvu, digitalnoj distribuciji i edukaciji muzičara iz oblasti muzičke industrije.

"Indirekt će ove godine ugostiti predsednika Impale, najveće evropske asocijacije nezavisnih izdavača, predstavnike izdavačkih kuća kao što su Universal Music, IDJ, Dallas records, Bassivity digital, tu su i urednici medija kao što su naš Oradio, Play radio, Naxi, Blic, RTS, Radio Beograd, Muzika.hr, Noizz, Hardrock i predstavnici festivala Exit, Beer fest, Lovefest, Arsenal fest, Sea Rock i mnogih drugih", najavljuje Jasna.

Pored domaćih gostiju, svoje showcase festivale predstaviće i gosti iz Rumunije, Poljske, Bugarske, Hrvatske i Mađarske. Novina ove godine su Listening Sessions za mlade muzičare, pa će tako muziku mladih autora slušati Coby, Reksona, Gramophonedzie, Andrew Meller, Calavera Manya, Nebojša Indruder...

Festivalske akreditacije po ceni od 2.000 dinara podrazumevaju ulaz na dnevni program - panele i radionice, kao i večernji muzički program za sva tri dana i sve tri lokacije. Dvodnevna karta košta 1.200 dinara, jednodnevna karta za sve lokacije biće 700 dinara i jednodnevna za jednu lokaciju 500 dinara.

Možda te još zanima:

.

O radio LIVE na Radio City u Milanu

Verujemo da ste već navikli da ekipa O radija s proleća uvek ima neke veze s Italijom. Ne znate o…

.

Fakulteti staju na kraj bubicama i plagijatima

Svi se sećamo scena iz filmova u kojima profesori uhvate učenika da prepisuje na ispitu ili vara, suspenduju ga na…

.

Besplatni klubovi za učenje stranih jezika

U novosadskom klubu Culture Exchange organizuju se konverzacijski klubovi engleskog, španskog, francuskog i srpskog za strance.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Prava umetnost će uvek dodirnuti mladog čoveka

Profesor filozofije u novosadskoj elitnoj gimnaziji "Jovan Jovanovič Zmaj" Aleksandar Turukalo, uz svoje profesionalno usmerenje već dugi niz godina na vrhunskom…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo