...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Festival evropskog filma Palić počinje

15.07.2015.

Na 22. Festivalu evropskog filma Palić, koji počinje u subotu i trajaće do 24. jula, biće prikazano više od 80 filmova u sedam festivalskih selekcija.

.

Takmičarski program biće prikazan na Letnjoj pozornici na Paliću od 21 i 23 sata, a cena jednodnevne karte je 300 dinara. Ulaznice za Takmičarski program možete kupiti sat vremena pre projekcije na blagajni Letnje pozornice. U slučaju loših vremenski uslova program će biti prikazan u bioskopu EuroCinema (Otvoreni univerzitet Subotica).

U takmičarskom programu će biti i novi film Vima Vendersa "Sve će biti dobro", koji prema trejleru izgleda kao teška priča o beskućnicima, koji na najrazličitije načine pokušavaju da prežive, ali naslov filma sugeriše kraj. Tu je i film "Panama" Pavla Vučkovića, koji je na Cinema City-ju izazvao veliko interesovanje, a zanimljivo zvuči i film "Ovnovi" Grimura Hakonarsona, islandski film o posvađanoj braći koji moraju da sarađuju da bi spasli svoje ovce. Film "Potpuno novi testament" Žakoa Van Dormaela ima sjajan opis: "Da li ste znali da je Bog živ i stanuje u Briselu sa ćerkom?".

Reprize takmičarskog programa biće prikazane od 19. do 25. jula u bioskopu Eurocinema u Subotici od 12 i 14 sati. Cena karte po filmu je 100 dinara, a karte možete kupiti na blagajni bioskopa Eurocinema (Otvoreni univerzitet Subotica).

Selekcija Novi mađarski film je prošle godine ponudila sjajne filmove sa uvrnutim humorom i neverovatnim životnim pričama, kao i fantastikom koja vas tera da razmišljate o društvu u kom živimo. Selekcije Novi slovački film i Novi mađarski film biće prikazaneu bioskopu Eurocinema od 19. do 23. jula od 17 i 19 časova. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Na festivalu će biti i selekcija Mladi duh Evrope, na kojoj će biti prikazani kratki filmovi, kao i Paralele i sudari, Ekološki dokumentarci i Underground spirit.

I ove godine biće organizovan besplatan autobuski prevoz za publiku. Polazak je ispred Železničke stanice u Subotici u 20:15 sati, a povratak nakon drugog filma (Takmičarski program – oko 1 sat nakon ponoći) sa parkinga Male gostione na Paliću.

U okviru programa Festivala biće organizovane izložbe, panel diskusije i specijalne projekcije.

Detaljan program možete da preuzmete ovde.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Summer3p festival: Dve decenije prijateljstva i dobre energije

Leto u Subotici će i ove godine obeležiti Summer3P festival. Jubilarno 20. izdanje festivala, koje će se održati tokom predstojećeg…

.

Vodič za Prvi maj: Od vašara do netaknute prirode; protesti drugi put

Još jedan Međunarodni praznik rada je pred nama. U znak sećanja na masovne radničke proteste u Čikagu, 1886. godine, ovaj…

.

Festival evropskih vrednosti

U subotu, 17. jula na Letnjoj pozornici na Paliću otvoren je 28. Festival evropskog filma "Palić", koji će trajati do…

.

Summer 3p: Žurke i filmovi, ali ove godine bez kupanja!

Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na…

.

Summer3p od 26. do 28. jula

Novo, 17. izdanje festivala Summer3p biće održano od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera. Ove godine nastupiće James Lavell,…

.

Otvoren konkurs za GIFEST #7

Organizatori sedmog regionalnog festivala gifova GIFEST raspisali su konkurs za učešće na ovogodišnjem festivalu, koji će biti održan 8. juna…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo