.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Muzika / Festivali

Festival evropskog filma Palić počinje

15.07.2015.

Na 22. Festivalu evropskog filma Palić, koji počinje u subotu i trajaće do 24. jula, biće prikazano više od 80 filmova u sedam festivalskih selekcija.

.

Takmičarski program biće prikazan na Letnjoj pozornici na Paliću od 21 i 23 sata, a cena jednodnevne karte je 300 dinara. Ulaznice za Takmičarski program možete kupiti sat vremena pre projekcije na blagajni Letnje pozornice. U slučaju loših vremenski uslova program će biti prikazan u bioskopu EuroCinema (Otvoreni univerzitet Subotica).

U takmičarskom programu će biti i novi film Vima Vendersa "Sve će biti dobro", koji prema trejleru izgleda kao teška priča o beskućnicima, koji na najrazličitije načine pokušavaju da prežive, ali naslov filma sugeriše kraj. Tu je i film "Panama" Pavla Vučkovića, koji je na Cinema City-ju izazvao veliko interesovanje, a zanimljivo zvuči i film "Ovnovi" Grimura Hakonarsona, islandski film o posvađanoj braći koji moraju da sarađuju da bi spasli svoje ovce. Film "Potpuno novi testament" Žakoa Van Dormaela ima sjajan opis: "Da li ste znali da je Bog živ i stanuje u Briselu sa ćerkom?".

Reprize takmičarskog programa biće prikazane od 19. do 25. jula u bioskopu Eurocinema u Subotici od 12 i 14 sati. Cena karte po filmu je 100 dinara, a karte možete kupiti na blagajni bioskopa Eurocinema (Otvoreni univerzitet Subotica).

Selekcija Novi mađarski film je prošle godine ponudila sjajne filmove sa uvrnutim humorom i neverovatnim životnim pričama, kao i fantastikom koja vas tera da razmišljate o društvu u kom živimo. Selekcije Novi slovački film i Novi mađarski film biće prikazaneu bioskopu Eurocinema od 19. do 23. jula od 17 i 19 časova. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Na festivalu će biti i selekcija Mladi duh Evrope, na kojoj će biti prikazani kratki filmovi, kao i Paralele i sudari, Ekološki dokumentarci i Underground spirit.

I ove godine biće organizovan besplatan autobuski prevoz za publiku. Polazak je ispred Železničke stanice u Subotici u 20:15 sati, a povratak nakon drugog filma (Takmičarski program – oko 1 sat nakon ponoći) sa parkinga Male gostione na Paliću.

U okviru programa Festivala biće organizovane izložbe, panel diskusije i specijalne projekcije.

Detaljan program možete da preuzmete ovde.

J.Ž.

.
Ako ste mislili da je festivalima došao kraj i da možete da odmorite do naredne sezone, grdno ste se prevarili. Počinje OPENS distrikt…
.
U okviru ovogodišnjeg festivala Uličnih svirača, uspešno se predstavio i projekat Danube streamwaves koji je na jednom mestu okupio…
.
U okviru četvrte po redu, završne, manifestacije Danube Streamwaves koja se po drugi put održala u Novom Sadu i to u okviru ovogodišnjeg…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?