...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Darko Rundek otvara novi muzički festival u Čačku

14.07.2023.

Ekipa mladih umetnika iz Čačka koja godinama organizuju Dane urbane kulture, odnosno DUK, ove godine pokreće i muzički festival, čiji program obećava zabavu koja bi trebalo da prevaziđe lokalne okvire i privuče širu publiku.

.

Ekipa oko DUK festivala ove godine oslikala je stoti mural u Čačku. Rade to od 2015. godine uz prateće urbane performanse. Ovog puta rešili su da pokrenu i muzički festival pod nazivom "Uzlet". Održava se 28. i 29. jula u Parku mladosti, pored Zapadne Morave. Prvi Uzlet donosi nekoliko poznatih muzičkih imena i dosta raznolik program, kaže Vanja Ratković, PR festivala:  

"Gledali smo da pokrijemo različite žanrove, od roka, indija, trepa, repa i elektro muzike. Nastupiće Darko Rundek i ekipa, Mimi Mercedes, Z ++, slovenački bend Matter, kojima je to prvi koncert u Srbiji, zatim Kristijan Molnar, Porto Morto, FTP, DJ Brka i Runi, Natali, Cosmic J, Ohajo, Sergej Krstić, Dijana Dee, Den Helders, Mark Anderson i Džoni Rep", kaže Vanja.

Jednodnevne ulaznice koštaju 1.100 dinara, dok su dvodnevne 2000. U okviru festivala postoji besplatan kamp koji možete rezervisati preko sajta, gde je moguće pogledati i detaljne informacije oko rasporeda nastupa.

Ovih dana, tačnije 13. jula, počeo je još jedan festival, takođe muzički raznovrstan ali potpuno drugačijeg koncepta od Uzleta. Za one koji vole autentičan ruralni doživljaj u prirodi, Roka fest, na severu Vojvodine, na Ludaškom jezeru kod Hajdukova, obećava egzotiku.

rokafest800533 jpg

"Traktor stejdž", foto: Brigi Bartol

Prve večeri nastupio je i Hornsman Kojot sa svojim bendom, ali ovaj festival nije mesto na kome vijate hedlajnere.

"Ceo festival je napravljen tako da dajemo šansu mladim umetnicima. Kod nas se prijavljuju umetnici, DJ-evi ili oni koji žele da imaju neku izložbu, svima dajemo šansu. Veliki stejdž nam je 'Foks stejdž, na 'Vuk stejdžu' su mladi izvođači. Imamo 'Traktor stejdž' gde su DJ-evi, 'Bećar stejdž' gde su mađarska etno muzika i ručni, zanatski radovi. Imamo i 'Chill zone' gde je i naše udruženje Juventus Ventus group, koje organizuje festival", priča Žofi Hulo, jedna od organizatora koji su 2016. pokrenuli ovaj festival na Rokinom salašu.

Na salašu se može i kampovati, dnevne ulaznice za žurku su 1.000 dinara, a ako dođeš biciklom cena  je 800 dinara. Na jezeru je zabranjeno kupanje tokom festivala koji traje do subote 15.jula.

M. J.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Joker Out: Snovi se ostvaruju

Joker Out su uspeli za svega nekoliko godina da poruše sve granice. Jedan bend iz Slovenije je postao poznat širom…

.

Završetak Exita u znaku nešto tvrđeg zvuka

Četvrtog i poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imala je priliku da uživa u rok i metal…

.

Subota na EXIT-u: od panka do romantike

Subotu na EXIT-u možete da prepoznate po nekoliko stvari. Na prvom mestu, to je publika koje ima mnogo više i…

.

Džon Njumen: Dolazim ovde da udovoljim detetu u sebi!

Zvezda treće večeri ovogodišnjeg EXIT festivala definitivno je bio britanski muzičar Džon Njumen koji se publici ovoga puta predstavio sa…

.

Black Eyed Peas za Oradio: Uvek držimo nogu na gasu!

Među najzvučnijim imenima na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala je definitivno i bend Black Eyed Peas. Njihova muzika je obeležila dvehiljadite…

.

Joker Out i Black Eyed Peas obeležili petak na Exitu

Druge večeri EXIT-a najviše pažnje privuklo je dvoje hedlajnera - pre svega bend Black Eyed Peas čiji je nastup publika…

  • 18:00 Y2K
  • 19:00 Indie road
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo