...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Balkan kao destinacija za mlade

03.07.2017.

Sajam omladinskog turizma - Youth fair 2017, održava se danas i sutra na Tgu slobode i u Katoličkoj porti, a pored sajamskog dela, koji će biti posvećen promociji omladinskog turizma u regionu, predviđen je i muzički program koji predvode Rambo Amadeus i Let 3.

.

Program Youth fair-a podeljen na sajamski i muzički deo. Na sajamskom delu, koji traje od 18 do 22 časa, posetioci će se upoznati sa turističkom ponudom za mlade na Balkanu. Portparolka Turističke organizacije Novog Sada Danijela Jokanović kaže da će pored ovoga mladi moći da se informišu o tome kako mogu postati učesnici zanimljivih projekata koji su namenjeni njima.

"Youth fair će na jednom mestu okupiti sva najatraktivnija mesta u regionu, različite festivale, manifestacije, omladinske i studentske organizacije, predstaviti mnoge destinacije u Srbiji i regionu. Trg slobode i Katolička porta postaće epicentar zabave, edukacije i druženja", kaže ona.

youthfair3 jpg

"Srbija za mlade", omladinsko udruženje koje se bavi promocijom naše zemlje kao destinacije omladinskog turizma, jedna je od organizacija koja će se predstaviti na Youth fair-u. Marta Đorđević iz ove organizacije kaže da je ovo sjajna prilika da se na jednom mestu mladi okupe i informišu o brojnim putovanjima po Srbiji, koja su prilagođena baš njima.

"Od prošle godine je trend aktivan odmor i boravak u prirodi, tako da su u 'Srbiji za mlade' zastupljene pešačke ture najvećim delom, ali ne zapostavljamo ni brojne kulturno-istorijske spomenike koje Srbija ima. Kroz kombinaciju prirode i kulturnih znamenitosti mladi ljudi mogu da se upoznaju sa prelepom Srbijom", objašnjava Marta.

youthfair5 jpg

Na jednom od štandova Youth faira-a svoje mesto naći će i AIESEC međunarodna neprofitna organizacija koju vode studenti i mladi diplomci, a koja omogućava mladima da istraže i razviju svoj liderski potencijal. Aleksa Stanković iz novosadskog ogranka AIESEC-a kaže da je Youth fair važan zbog povezivanja mladih, studentskih i omladinskih organizacija, jer svi oni imaju isti cilj - učiniti našu zajednicu što boljom.

"Predstavićemo generalno naše prakse i ono čime se AIESEC bavi. U pitanju su volonterske i plaćene prakse, a mlade ćemo animirati raznim igricama i asocijacijama o multikulturalnosti, o različitosti i sličnosti određenih kultura i zemalja. Objasnićemo mladima iz Novog Sada kako mogu da se uključe u naše programe praksi koje su u inostranstvu", kaže Aleksa.

youthfair2 jpg

U muzičkom delu na Trgu slobode prve večeri nastupiće Simfonijski orkestar Novi Sad 2021, formiran u čast kanidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021, bubnjar Dragoljub Đuričić & "The Balkan Avalanche", anti-global-etno-pank bend "Neozbiljni pesimisti" i Rambo Amadeus. Drugog dana na istom mestu nastupiće "Fast as we go far", "Free Spirits", "Deca loših muzičara" i "Let 3". PR-ka TONS-a Danijela Jokanović dodaje da će i u Katoličkoj porti biti raznovrstan sadržaj.

"U Katoličkoj porti ćemo od 4. do 9. jula imati najkreativniju pijacu Art eko market od 17 do 23 časa. Moći će se vide razni kreativni proizvodi, ali i da se probaju razna jela i pića. U sklipu programa imamo i predstavu 'Muškarčine' koja će biti izvedena 3. jula u Katoličkoj porti. Takođe, od 18.30 časova predstaviće se plesni klubovi a posetioci će i sami moći da se pridruže i zaplešu tango, latino plesove, zumbu i trbušni ples", kaže Danijela.

Cilj Youth fair-a je da se kroz zajedničku regionalnu promociju Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Svi sadržaji sajma su besplatni, a aktulenosti, novosti, listu izlagača i satnicu pogledajte na zvaničnom sajtu Youth fair-a, kao i na Facebook profilu.

Audio prilog poslušajte u plejeru:

 

 

Jovana Zdjelarević

Foto: http://www.youth-fair.com/

Možda te još zanima:

.

Marko Louis i Nipplepeople na OPENS Youth fair-u

Osmi Youth fair biće održan 2. i 3. jula  u centru grada, na Trgu slobode i u porti Katoličke crkve…

.

Youth fair najlepši uvod za Exit

Sedmi regionalni Sajam omladinskog turizma biće održan 10. i 11. jula u centru Novog Sada, pod sloganom "Letnja avantura startuje…

.

OPENS Youth Fair 10. i 11. jula

Sedmi regionalni Sajam omladinskog turizma biće održan 10. i 11. jula u centru Novog Sada, pod sloganom "Letnja avantura startuje…

.

Sloboda kreativnog plesa

Nakon svog 15 godina dugog boravka u Americi gde je radila sa plesačima u raznim kategorijama, Novosađanka Tatjana Grujić posvetila…

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. jula

Youth Fair, Art Eco Market, Exit...Napunite baterije, polećemo!

.

Jesen je najlepša u Srbiji

Rana jesen prosto mami da izađete u šetnju u prirodi, čak i ako niste ljubitelj pešačenja. Intezivne boje i najobičnije…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo