.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura

OPENS Youth Fair 10. i 11. jula

05.07.2018.

Sedmi regionalni Sajam omladinskog turizma biće održan 10. i 11. jula u centru Novog Sada, pod sloganom "Letnja avantura startuje sa više uzbuđenja". Program će se odvijati od 18 časova do jedan sat nakon ponoći na tri lokacije: Trg slobode, Katolička porta i OPENS kancelarija (Laze Telečkog 2).

.

Sajam će mladima ponuditi mnoštvo sadržaja - od koncerata, zabave, bazara suvenira i umetničkih predmeta, pa sve do ekstremnog uzbuđenja. Prema najavi organizatora, za razliku od dosadašnjeg naglaska na muzičkom programu, ove godine su u prvi plan istaknuti brojni sadržaji za mlade koji upotpunjuju ugođaj i obogaćuju iskustvo boravka u Novom Sadu, Srbiji i regionu.                                                                           

Na Trgu slobode biće promovisana turistička ponuda, a predstaviće se i brojni plesni i klubovi adrenalinskih sportova. Biće organizovane različite umetničke radionice, a u toku večeri posetioci će moći da pripremaju i degustiraju bezalkoholne koktele. Sedmi sajam omladinskog turizma upotpuniće i noćni bazar.

Na svečanom otvaranju na Trgu nastupiće "Muzički M kutak" uz tinejdž hor "Vivak", dok će za ceremoniju otvaranja u Katoličkoj porti biti zadužen "Youth Fair Jazz kvartet" i elektrodžez sastav "Coffee Shop". Iste večeri na Trgu nastupiće i bend "Kal".

opens jpg

Naredne večeri ljubitelji džeza moći će da uživaju u Porti u zvucima "Jazz World Orchestra", kojeg čine 18 vrhunskih muzičara iz 12 zemalja s pet kontinenta, pod rukovodstvom američkog tromboniste, kompozitora i pedagoga Luisa Bonile. Drugačiji zvuk pružiće "Dream Spirit", kineski bend koji svoju muziku zasniva na metalu i rifovima narodnih instrumenata. Muzički program zaokružiće bend "Gift" iz Novog Sada. Obe večeri dobre vibracije prenosiće i "Youth Fair DJ Resident Team".

Prostorije OPENS-a u Laze Telečkog 2 biće otvorene za posetioce drugog dana sajma od 18 do 21h, u nameri da mladima pruže predah. Prostor je opremljen stolom za stoni fudbal, Xbox-om, društvenim igrama, lazy bagovima i osveženjima.

opensyouthfair2018 jpg

Organizatori ove manifestacije su Grad Novi Sad, Turistička organizacija Grada Novog Sada, EXIT TIM, OPENS2019 i Fondacija "Novi Sad 2021".

.
Ako ste ovaj muzički sastav nekada čuli uživo, znate zašto bi trebalo da ih slušate opet. Ako ih niste slušali uživo, ali ste…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
.
Međunarodni festival "Prosefest" možete posetiti i ove godine od 23. do 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada gde će vas…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?