...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Muzika

Drugi rođendan O radija

29.11.2016.

Oradio danas proslavlja svoj drugi rođendan. Verovatno se mnogi od vas sećaju naše prve proslave i velike žurke u fabrici i u Quarteru. Ove godine smo ponovo izašli među naše slušaoce i u subotu im priredili flash mob na Trgu slobode, tačno u podne. Video sa ovog događaja je poklon za vas, pronađite ga na našem sajtu i društvenim mrežama, a evo i kako smo došli na tu ideju.

Pitanje šta ćemo da radimo za drugi rođendan nedeljama se provačilo kroz redakciju. Svesni da nije u pitanju jubilej, pa čak ni veliki broj, pokušavali smo danima da svedemo ideje na realne okvire. E onda je nastupio naš kolega Petar Klaić, koji je to jednostavno izgovorio, a ostalo je istorija.

.

"Imajući u vidu da smo imali gotovo nikakav budžet, palo mi je na pamet da iskoristimo ono što već znamo i imamo, a to je dobar MOJO tim i želja da pravimo stvari koje bi jednog dana mogle postati viralne. Pomislio sam da bismo mogli da oformimo ad hok, flash mob hor, koji bi mogao da istrči negde na ulicu ili trg po potebi, da otpeva dve-tri pesme i pobegne. Ideja je, između ostalog bila i da izađemo na ulicu, da se sretnemo sa našom publikom, da nas čuju i da mi njih vidimo".

Horski nastup O radija nije prvi muzički izlet naše redakcije. Imali smo i bend Killing Me Sophie, a sada se definitivno zna da od nas možete očekivati još gomilu ovakvih ludorija. U ovom poslednjem pomogla nam je ekipa iz hora "Sonja Marinković" i bili su odlični učitelji! Ideje koje tek treba da budu realizovane, a koje ćemo najaviti u narednom periodu, ima i naš kolega Igor Mihaljević. Pošto nije bio rad da nam ih sada otkrije, pitali smo ga da li su mlađe kolege za ove dve godine uspele da ga podmlade, jer spada u stariju mentorsku podršku redakcije.

"Nema šta mene moje mlađe kolege da podmlađuju, jer neke od njih mogu ja da podmladim. Ali, osposobili su me da se intelektualno snalazim sa modernim tehnologijama, pošto sam poznat kao izuzetno vintage čovek. Što se tiče mog znanja, nadam se da sam im ga preneo, pošto još uvek nemam prava da vam dajem testove i da vas kažnjavam kako bih ja želeo. Tako da, šalu na stranu, vidim da se primilo i da treba na tome i dalje raditi, pošto je ova redakcija jedna od najmlađih, a shodno tome i najboljih u gradu"

ohor

hOradio, Trg slobode

Mentorski rad sa najmlađom redkacijom u gradu rezultirao je tokom naše druge godine postojanja nagradama i pobedom u takmičenju Radio Battle. To je nešto čega se cela redakcija veoma rado seća. Mi smo ga iskoristili da demonstriramo sve na čemu smo eksperimentisali u svakodnevnom radu, priča nam Lea Ktlica.

"Radio Battle je bio savršena prilika da pokažemo šta mi sve možemo u smislu tehnologija koje koristimo u našem svakodnevnom radu i to se sipostavilo kao odlična stvar. Imali smo više od 5.000 live gledalaca tokom finala. To je naravno put koji ćemo slediti i u narednom periodu O radija. Trudićemo se stalno da nadgrađujemo i da budemo u toku sa najnovijim tehnologijama. Sve ono novo što se pojavi mi ćemo pokušati da iskoristimo i iplementiramo ga u naš rad"

Zašto kliknuti na O radio i u trećoj godini?

Glas Alme Kovčić čujemo svakodnevno u live programu o radija. Pistali smo je zašto bi slušaoci trebalo da klinku na "play" i u trećoj godini postojanja i rada naše radio stanice.

"Pre svega, zbog onoga zbog čega su kliktali i do sada – zbog mnog dobre muzike i zbog sjajnih vesti koje uvek forsiramo. Na O radiju nema ružnih stvari i nadamo se da ćemo tu zabavnu stranu uspeti da pojačamo i u narednoj godini. Tu su naravno i naše redovne rubrike Gost O radija i O tome se priča, odnosno tema dana i intervju, u kojima osim zabavnih stvari možete da čujete i mnogo toga pametnog. To na drugim radio stanicama i nije uvek slučaj, kod njih ima i loših vesti"

torta

Tortu nam je napravila Majina mama!

Osim dve rubrike koje je pomenula Alma, O radio će zadržati i Tehnologiju i Sajt dana u kojima pratimo najnovije vesti iz oblasti IT-ja. Tu je naravno i Lampica sa studentskim temama, kao i Džabana i specijalne muzičke rubrike.

Pojačanje je stiglo u emisije O radija, koje se emituju u večernjim satima. Nova koleginicia Jovana Zdjelarević priklučila se timu i sada je zadužena za Radio Gruvanje, nakon što je istu emisiju godinama uređivala na prvom programu televizije.

"Da, radijsko Gruvanje se nastavlja svake srede od osam uveče. Možete da čujete našu top listu, možete da čujete kuda da odete za vikend. Naravno, akcenat je na koncertima, ali i na svim ostalim vrstama muzičkih događaja. Naravno, nakon emitovanja emisiju stavimo i na podkast, tako da za one koji nisu stigli da sa nama budu u vreme emitovanja, mogu da kliknu na njega kada god mu padne na pamet i ponese Radio gruvanje sa sobom, baš kao i ostale sadržaje koje nudi O radio"

Četvrtak će i dalje biti rezervisan za fimske priče Petra i Jelene Mijatović u emisiji Superoperater.

"U trećoj godini Omladinskog radija, možete da slušate specijalnu emisiju o filmovima i filmskoj muzici – Superoperater. Čujemo se svakog četvrtka od osam sati"

Ono što je bila i ostala specijalnost O radija, i zbog čega smo osvojili srca mnogobrojne publike, jesu live programi sa festivala, sa kojih osim iscrpnih izveštaja, često donosimo i prenose koncerata uživo. Jelena kaže da uzbuđenje u redakciji pred ovakve poduhvate bude ogromno, te da je to posao koji svi volimo da radimo i u kojem uživamo bez obzira što je posebno naporan.

"Ja se nadam da ćemo u trećoj godini nastaviti da pratimo sve moguće festivale, zato što ih ima toliko mnogo u Srbiji i regionu, za mnoge se još uvek i ne zna. Način na koji ih mi pokrivamo je poseban, mladalački, uključuje i mojo tim, video, audio, foto... volimo da ih približimo javnosti i stalo nam je da tu vrstu posla uradimo najfenomenalnije moguće. Ekipa se potpuno uštrebala!"

Festivalsko leto je daleko, ali pred nama je burna zima. Za početak, sa sigurnošću možemo da najavimo da će O radio biti deo Winter Festa na Trgu  slobode, koji se održava naredna dva meseca. Petkom ćemo se u okviru ove manifestacije družiti uz naš celodnevni program i naše DJ-eve u večernjim satima. Dođite na trg da se slušamo i upoznamo. Srećan rođendan!

Maja Leđenac

Ceo prilog možete poslušati ovde:


Možda te još zanima:

.

Rising Storm: Akcija na kojoj smo svi odrasli

Drugi svetski rat je inspiracija za mnoge video igre, počev od legendarnog Call of Duty serijala. Svaki naslov koji na…

.

Ima mesta i u drugom upisnom roku

Septembar budućim studentima donosi drugi upisni rok na fakultete, a na Univerzitetu u Novom Sadu to počinje već u prvoj…

.

Phil Anselmo i The Chainsmokers obeležili drugi dan

Drugo veče Exit festivala obeležili su, pored Philipa H. Anselma i Chase and Status, The Chainsmokers, Whitechapel i mnogi drugi. 

.

E-play ima novi spot

Bend E-play objavio je novi singl "Srešćemo se neki drugi put" koji je ujedno i najava njihovog petog studijskog albuma.

.

O radio na Exit-u: Dan drugi

Drugo festivalsko veče je obuklo dobar deo Exita u žestoku, rokenrol, odoru. Sentence, Debeli Precjednik, Lazarath, Ratos de Porao, The…

.

Drugi rođendan portala “Hoću u pozorište”

Proslava drugog rođendana portala "Hoću u pozorište", simbolično rođenog istog dana kada se slavi i Svetski dan pozorišta, biće održana…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo