...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Muzika / Festivali

Phil Anselmo i The Chainsmokers obeležili drugi dan

06.07.2019.

Drugo veče Exit festivala obeležili su, pored Philipa H. Anselma i Chase and Status, The Chainsmokers, Whitechapel i mnogi drugi. 

.

Tvrđava je kao i prethodno veče već u popodnevnim satima bila ispunjena publikom. Jedan od razloga za dolazak na Tvrđavu tako rano je i meet&greet sa pevačem Pantere Phil Anselmom. Verni fanovi strpljivo su čekali u dugom redu da upoznaju pevača. Neki su ovaj susret vrlo emotivno doživeli, pa su se mogle videti i suze.

Predgrupa sastavu The Illegals, koji je predvodio Phil Anselmo, bili su Ritam Nereda, a u devet sati sa rečenicom "Welcome Serbia" na binu se popeo legendarni pevač.

Oni koji nisu ljubitelji isključivo metal zvuka mogli su da odu do Fusion bine i poslušaju Elvis Jackson koji već 20 godina nastupa i u čijim pesmama se prepliće ska, punk, reggea, metal i rock.

Nakon ovog energičnog nastupa, na  Fusuion-u su na red došli Atheist Rap. Ovaj legendarni novosadski sastav sinoć je sa svojim fanovima proslavio 30. rođendan benda. Posle Ateista muzičku inovativnost i talenat su pokazali momci iz Mančestera - The K’s, indie četvorka koja je skrenula pažnju na sebe debi singlom "Sarajevo". Fusion binu drugog dana festivala zatvorio je crnogorski hip hop duo Who See.  

Na glavnoj bini nastupili su i vodeći svetski hitmejkeri The Chainsmokers, drum and bass heroji Chase & Status. Mts Dance Arenu okupila je  velika imena poput high-tech minimal pionira Borisa Brejche, berlinske zvezde Paula Kalkbrennera i korejske techno DJ Peggy Gou.

exitdva2 jpg

Explosive bina je takođe bila posećena zahvaljujući Whitechapelu i Arcturusu, dok je No Sleep Novi Sad bina ugostila brazilski klub D-Edge pod čijim okriljem su nastupili Blawan i Giorgia Angiuli. Cocta Beats bina okupila je ljubitelje Krešo Bengalke, Bekfleša i drugih.

U toku druge noći festivala, prema nezvaničnim informacijama koje je Exit dobio iz Hitne pomoći, državljanin Grčke je preminuo nakon što mu je prethodno pozlilo na festivalu. Nakon što je obezbeđenje uočilo da je jednom od posetilaca pozlilo na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave, pružena mu je hitna medicinska pomoć. 

Još se čeka na zvaničan izveštaj obdukcije, a po nezvaničnim informacijama sumnja se da je smrt nastupila kao posledica korišćenja narkotika. Drugi posetioci, takođe državljani Grčke koji su se zatekli na licu mesta, u izjavama datim Policijskoj upravi Novog Sada naveli su da je preminuli konzumirao veću količinu narkotika tokom dana, te da je bolovao od hronične bolesti.

S.P.

Možda te još zanima:

.

Najveći regionalni festivali ne odustaju od najavljenih termina

I dok muzička indrustrija zbog pandemije korona virusa na globalnom planu trpi velike gubitke, najveći domaći muzički festivali ne odustaju…

.

Mladi heroj se ne zaustavlja na trenutnom uspehu

Maša Mišković, mlada asistentkinja na Pravnom fakultetu u Beogradu, jedna je od ovogodišnjih dobitnica nagrada Youth Hero. Maša je neko…

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Želja za novim saznanjima je najveća motivacija

Srednja škola je period u kome se opredeljujemo da li nam više odgovaraju prirodne ili društvene nauke. Međutim, postoje i…

.

Za mlade heroje ne postoje granice

Dvadesetdvogodišnji Aleksa Mirković osvojio je do sada 85 nagrada. Pobedio je na ovogodišnjem Svetskom trofeju u Portugalu. Ne, nisu u…

.

Nova generacija mladih heroja

Već četvrtu godinu Exit fondacija dodeljuje nagrade Youth hero. Ove godine nagrađeno je 19 mladih, prema proceni žirija, najuspešnijih u…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo