...
ORADIO UŽIVO

Muzika / Festivali

Phil Anselmo i The Chainsmokers obeležili drugi dan

06.07.2019.

Drugo veče Exit festivala obeležili su, pored Philipa H. Anselma i Chase and Status, The Chainsmokers, Whitechapel i mnogi drugi. 

.

Tvrđava je kao i prethodno veče već u popodnevnim satima bila ispunjena publikom. Jedan od razloga za dolazak na Tvrđavu tako rano je i meet&greet sa pevačem Pantere Phil Anselmom. Verni fanovi strpljivo su čekali u dugom redu da upoznaju pevača. Neki su ovaj susret vrlo emotivno doživeli, pa su se mogle videti i suze.

Predgrupa sastavu The Illegals, koji je predvodio Phil Anselmo, bili su Ritam Nereda, a u devet sati sa rečenicom "Welcome Serbia" na binu se popeo legendarni pevač.

Oni koji nisu ljubitelji isključivo metal zvuka mogli su da odu do Fusion bine i poslušaju Elvis Jackson koji već 20 godina nastupa i u čijim pesmama se prepliće ska, punk, reggea, metal i rock.

Nakon ovog energičnog nastupa, na  Fusuion-u su na red došli Atheist Rap. Ovaj legendarni novosadski sastav sinoć je sa svojim fanovima proslavio 30. rođendan benda. Posle Ateista muzičku inovativnost i talenat su pokazali momci iz Mančestera - The K’s, indie četvorka koja je skrenula pažnju na sebe debi singlom "Sarajevo". Fusion binu drugog dana festivala zatvorio je crnogorski hip hop duo Who See.  

Na glavnoj bini nastupili su i vodeći svetski hitmejkeri The Chainsmokers, drum and bass heroji Chase & Status. Mts Dance Arenu okupila je  velika imena poput high-tech minimal pionira Borisa Brejche, berlinske zvezde Paula Kalkbrennera i korejske techno DJ Peggy Gou.

exitdva2 jpg

Explosive bina je takođe bila posećena zahvaljujući Whitechapelu i Arcturusu, dok je No Sleep Novi Sad bina ugostila brazilski klub D-Edge pod čijim okriljem su nastupili Blawan i Giorgia Angiuli. Cocta Beats bina okupila je ljubitelje Krešo Bengalke, Bekfleša i drugih.

U toku druge noći festivala, prema nezvaničnim informacijama koje je Exit dobio iz Hitne pomoći, državljanin Grčke je preminuo nakon što mu je prethodno pozlilo na festivalu. Nakon što je obezbeđenje uočilo da je jednom od posetilaca pozlilo na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave, pružena mu je hitna medicinska pomoć. 

Još se čeka na zvaničan izveštaj obdukcije, a po nezvaničnim informacijama sumnja se da je smrt nastupila kao posledica korišćenja narkotika. Drugi posetioci, takođe državljani Grčke koji su se zatekli na licu mesta, u izjavama datim Policijskoj upravi Novog Sada naveli su da je preminuli konzumirao veću količinu narkotika tokom dana, te da je bolovao od hronične bolesti.

S.P.

Možda te još zanima:

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

The Toasters: Publika nas menja

Kultni američki ska sastav The Toasters nakon četiri decenije staža na sceni "ne stiska kočnicu, već dodaje gas“. Iza sebe…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo