...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Rising Storm: Akcija na kojoj smo svi odrasli

29.10.2022.

Drugi svetski rat je inspiracija za mnoge video igre, počev od legendarnog Call of Duty serijala. Svaki naslov koji na pravi način obradi ovaj period istorije može očivati vernu grupu igrača, odmah u startu a među njima je i serijal Rising Star.

.

Za razvoj Rising Star serijala su, na neki način, krivi sami igrači. Igra je nastala kao dodatak za "Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad", koji obrađuje sličnu tematiku. Ovaj naslov se ne bavi događajima na istočnom frontu, kao njegov stariji brat, nego događajima iz prostranstava Pacifika.

Igra se u prvom licu, a na vama je da izaberete da li ćete biti pripadnik američke ili, na primer, japanske vojske. Tokom igre, borite se na razičitim lokacijama širom pacifika, od napuštenih tropskih ostrva pa sve do urbanog ratovanja u legendarnoj bitci kod Ivo Džime. Borbe su zanimljive, intenzivne i sa puno krvi - sve ono što igrači žele.

Ono što je prava poslastica za sve koji su zaluđenici za ovom epohom je oružje. Sve je iskopirano do najsitnijih detalja. Tu su legendarni tenkovi kao što je nemački Panzer ili sovjetski T-70. Možete koristiti i puške iz te ere kao i brojna druga oružja.

Rising Storm je imao odličan prijem kod publike, pa je izdavač Tripwire Interactive ubrzo krenuo da radi na nastavku. Rising Storm 2 je smešten u vreme Vijetnamskog rata, i osnova je ista. Igra je podjednako zanimljiva kao i prvi deo i vredi posvetiti vreme i njoj.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo