...
TRENUTNO11:00 - 12:00Y2K

Muzika

Dram ove subote u KC Labu

08.12.2022.

Bend Dram je u septembru objavio svoj drugi studijski album "Previše svega". Novi materijal se već dobrano zavrteo, a momci se trenutno nalaze i maloj koncertnoj turneju koju nastavljaju u Novom Sadu, nastupom u KC Labu ove subote.

.

Foto: Instagram / grupadram

Nedavnim nastupom u Domu omladine u Beogradu, pokazali su da odlično zvuče i u velikim salama. Publika je tada mogla da vidi jedan dobro osmišljen nastup, čiji je glavni cilj bio da istakne razliku između pesama sa prvog albuma "Nećemo promeniti svet“ i novog materijala iz ove godine.

"To je bio prvi 'samo naš' koncert u Beogradu. To je bio naš najveći koncert do sada i baš dobro prošlo. Posle smo zakazali gomilu drugih gradova po Srbiji. Prvi put nam se sada dešava da sami sviramo svuda. Ne pravimo zajedničke nastupe, želimo da vidimo koliko bi ljudi došlo samo na Dram", kaže za Oradio gitarista i pevač benda Stefan Aćimović.

U Novom Sadu ih ipak čeka malo intimnija atmosfera KC Laba, prostora koji nosi specifičnu energiju. U poslednje vreme Dram je imao i seriju koncerata širom Srbije, što se pokazalo kao odlična ideja.

"Ima par najvećih gradova u kojima svi sviraju. Kako nam se neko javi na Instagramu da organizuje nešto, mi odemo, pa neka bude i 50 i 100 ljudi. Bilo nam je kul da se naviknemo na i na klupske svirke. Na primer, prvi nastup posle Beograda i Doma omladine nam je bio u Požarevcu", priča naš sagovornik.

Kako kaže, na nastupima se pevaju i stare, ali i nove pesme, što znači da su pogodili želje publike. Promocija albuma "Previše svega" je u punom jeku i sledeće što nas očekuje od Drama su svakako novi spotovi.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo