...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Trainspotting 2 Soundtrack

13.02.2017.

Povratak kompilacije "X"!

.

Svima je već jasno da su se devedeste ponovo vratile. Naravno, mislimo na dobru stranu ove neponovljive umetničke dekade. Život je tek počinjao da se umrežuje sa mobilnim telefonima, Nirvana je otvorila vrata nekoj novoj, kreativnoj i nezaustavljivoj mladosti svojim drugim albumom "Nevermind", a iza svakog ćoška vrebao je jedan originalni muzički, filmski i modni pravac. Neko je ovu generaciju jednostavno označio simbolom "X", odnosno, slovom koje se najviše uzdiže u abecedi subkulture.

Ovoga puta ćemo devedesete preseći na pola i ući u sam epicentar klabing i "rejv" života koji je perfektno oslikan u najboljem škotskom filmu svih vremena: Trejnspotingu (Trainspotting). E sad, više je razloga zašto se ovde radi o veoma važnom ostvarenju. Sve je počelo još od knjige pod istim imenom koju je 1993. napisao škotski pisac Irvin Velš (Irvine Welsh). Ideja za filmom javila se dve godine kasnije, a viziju onoga što će samo par meseci postati pravi klasik počeo je da realizuje engleski reditelj Deni Bojl (Denny Boyle). Ako pričamo o glumcima, ceo svet se tada upoznao sa šarmantnim Juanom Mekgregorom (Ewan McGregor) odnosno sa njegovim likom mladog Marka koji bi uradio bukvalno sve samo za jedan gram heriona. Tu su i njegovi "prijatelji", kako ih on sam naziva. Sik Boj, Spad, Begbi, Tomi, Dajen...

Oficijelni trejleri filmova:

Trainspotting (1996)

T2 Trainspotting (2017)

Ova crna komedija odlično je izrežirana, ritam je ispunjen sjanim idejama i likovima, neke kadrove smo tada videli po prvi put ali ipak na prvom mestu stoji njen saundtrek! Zamislite film kroz koji tutnji muzika Igija Popa, Lu Rida, Blura, Palpa, Elastike, Brajana Ina, Leftfilda, Goldija...?! Retka su ostvarenja koja uspeju da otkriju i povrate neke zaboravljene pesme. Zahvaljujući Trejnspotingu numere kao što su "Lust For Life" ili "Perfect Day" postale su besmrtne, a svaki njihov pravi fan momentalno će se setiti kadra u kojima ih je prvi put čuo i doživeo.

Više od dvadeset godina kasnije - stara ekipa prevaranata se vratila! Trejnspoting 2 ponovo potpisuje Deni Bojl, glavna glumačka ekipa u celosti je ista, a tu su neke nove (i stare) pesme uz koje ćemo konačno saznati šta se sve to dešavalo u vakuumu između nestašne mladosti i zrelih godina. "Choose Life!". Tako glasi najpoznatiji slogan ovog filma. Zato je ekipa O Radija izabravala upravo ovu kompilaciju, kako biste se od ponedeljka do petka još više zbližili sa filmskom euforijom koja je lagano počela da še širi celim svetom.

Spisak pesama:

  1. Lust for Life (The Prodigy Remix) Iggy Pop
  2. Shotgun Mouthwash High Contrast
  3. Silk Wolf Alice
  4. Get Up Young Fathers
  5. Relax Frankie Goes to Hollywood
  6. Eventually But Underworld/Ewen Bremner
  7. Only God Knows Young Fathers
  8. Dad’s Best Friend The Rubberbandits
  9. Dreaming Blondie
  10. Radio Ga Ga Queen
  11. It’s Like That Run D.M.C. vs. Jason Nevis
  12. (White Man) In Hammersmith Palais The Clash
  13. Rain or Shine Young Fathers
  14. Whitest Boy on the Beach Fat White Family
  15. Slow Slippy Underworld

U nastavku poslušajte prvi singl sa ovog izdanja, mutogenu verziju kompozicije "Lust For Life" (The Prodigy Remix).

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo