.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika

Album nedelje: Mile Kekin - Kuća bez krova

29.10.2018.

Miletov odsvirani film.

.

Nakon dve godine rada, hrvatski muzičar Mile Kekin objavio je album "Kuća bez krova", svoje drugo samostalno izdanje u karijeri. Frontmen Hladnog Piva je, zajedno sa grupom pratećih muzičara, još 2001. godine objavio prvi samostalni album "U dva oka", pod nazivom Mile i Putnici. Novi, autorski i delom autobiografski album, sa deset pomno biranih pesama, nastao je pod producentskom palicom Denisa Mujadžića Denykena.

Već prošlogodišnjim prvim singlom "Reno 4", moglo se naslutiti da će se ovaj album žanrovski razlikovati od materijala koji Kekin izvodi sa svojim bendom Hladno Pivo. Ovaj singl je nekoliko meseci bio najslušanija pesma u Hrvatskoj, a dobio je i nominaciju za muzičku nagradu Porin, u kategoriji pesma godine.

 

Spot za pesmu “Reno 4“

Usledili su singlovi "Atlas" i "Takav par", ali najveću medijsku pažnju je privukla saradnja sa Bajagom u pesmi "Atlantida", za koju Kekin kaže da je to pesma o "nama iz plemena Azri".

 

Spot za pesmu “Atlantida“

"Album 'Kuća bez krova' zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. Soundtrack filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rokerskog garda. Pocinje naslovnom 'Kućom bez krova' u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom 'Atlantida', u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao – u pesmi gostuje Bajaga, koji kaže da je u njoj osetio nešto 'dobronamerno, primereno i pozitivno'. Želja mi je da takve emocije stignu i do publike", kaže Mile Kekin o albumu.

Kekin ce koncertno promovisati album 29. novembra na klupskom nastupu u Zagrebu, a uskoro se može očekivati i promocija u Srbiji.

U nastavku poslušajte pesmu “Atlas“

 

"Kuća bez krova", lista pesama:

1.Kuća bez krova
2.Beton
3.Reno
4.Konj
5.Atlas
6.Samo moja
7.Takav par
8.Tijana (U gluho doba)
9.Zbogom tjeskobo
10.Atlantida, feat. Bajaga

M. B.

.
Hladne novembarske dane utopliće interesantni događaji...
.
Muzičko putovanje kosmosom može da počne. Ako ste se snabdeli starim VHS kasetama na kojima su, recimo, klasici ruske naučne fantastike,…
.
Novosadski džez festival završen je uz zvuke jednog od najsavršenijih savremenih džez muzičara Šejmusa Blejka (Seamus Blake),…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?