...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Muzika

Album Nedelje: Rag 'n' Bone Man - Human

19.02.2017.

Ljudski iznad svega!

.

Ko to danas pravi dobre bitove i sklapa ih u perfektne pesme?! Odgovori mogu stići sa svih strana sveta, ali smo mi naš kompas ove nedelje uperili u pravcu Velike Britanije. Rori Graham (Rory Graham) rođen je 29.01.1985. u malom mestu pod imenom Jukfild. To znači da je u tinejdžerskim danima provodio vreme po tipičnom receptu stanovnika jednog malog mesta. Radio je kao čuvar u lokalnoj fabrici, a svako veče "Otvorenog mikrofona" bilo je njegova šansa da sazida svoj muzički san. Upornost ga nije napustila. Sa devetnaest godina već je izdao EP pod nazivom "Blues Town" a onda je batalio celu tu akustičnu scenografiju kako bi se upustio u mnogo kreativniju avanturu, ovoga puta pod imenom Rag 'n' Bone Man!

Sveža krv hip hopa isporučila se slušaocima već u talasu njegovih prvih singlova: "Hard Came The Rain", "Healed" i "Wolves". Prava prekretnica u Rorijevom životu zapravo se desila u julu prošle godine kada je ceo svet đuskao uz ritmove i stihove njegovog najvećeg hita, sumornog i razbijačkog manifesta pod imenom "Human". Iz atmosfere koju ta pesma nosi, možemo objektivno osetiti od čega je i napravljen njegov album prvenac, takođe nazvan po ovoj velikoj numeri, koji je već odneo neke velike nagrade. "Brit Awards 2017" samo je jedno zlato u nizu. 

Spot za naslovnu pesmu albuma:

Teški bitovi poput zarđalih lanaca, zvuk ljudskih šaka kao prirodni ritam, blag upliv gospela u reski zvučni zid hip hop, ali sve to malo razvodnjeno tradicionalnim američkim melodijama daju ovom izdanju zaista jedan zreo i ultra kvalitetan pristup. Rori je samo stvaranje albuma okarakterisao kovanicom "No filter" jer su mašine zadužene sa kreiranje zvuka bile svedene na minimum. Sve je lako kada se napravi vrhunski album. Rag 'n' Bone Man je već osvojio svetske top liste i publiku svojim dubokim glasom, a mnogi predviđaju da će 2017. biti njegova. I to nije sve. Pomenuta zvezda dolazi na glavnu binu ovogodišnjeg Exita u nedelju 9. jula!

Pored mnogobrojnih tetovaža sa kojima se ovaj autor ponosi, posebno se ističu dva rada. "Soul" na desnoj ruci, odnosno "Funk" na levoj. Eto, sklopite ovu kombinaciju po svojoj volji a ekipa O radija Vam cele nodelje predstavlja album – jedan istinski i pravedan ljudski poziv u muzičke tajne koji se zove "Human".

Spisak pesama:

1. Human

2. Innocent Man

3. Skin

4. Bitter End

5. Be The Man

6. Love You Any Less

7. Odetta

8. Grace

9. Ego

10. Arrow

11. As You Are

12. Die Easy

Bonus Tracks: The Fire, Fade To Nothing, Life In Her Yet, Your Way or the Rape, Lay My Body Down, Wolves, Healed.

U nastavku poslušajte numeru "Healed" koja u sebi nosi topli i visoko emotivni Soul prizvuk.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo