...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Svirajte klavir bez imalo muke

11.08.2016.

Želite da svirate klavir? Nema problema! Sajt Touch Pianist omogućava vam da svirate klavir skoro bez greške, tako da ne morate da brinete o notama!

.

Ljudi uče godinama da sviraju klavir, ali vi sada možete roditeljima ili onima neukima da pokažete da ste sve ovo vreme skrivali svoj talenat.

Idite na sajt TouchPianist.com i odmah će vam se otvoriti jedna od klasičnih kompozicija Ludviga Betovena – Mesečeva sonata. Na ekranu ćete videti tačke koje predstavljaju zvukove. Razmak između tačaka predstavlja i pauze među tonovima, a ritam možete sami da odredite, pa i da se igrate kompozicijama.

A kako tačno svirate? Tako što klikćete na bilo koje dugme tastature! Šta god da ste pritisli, to je jedan ton, tako da možete da se ograničite samo na dva tastera/prsta ukoliko želite, ili da pokušate da glumite kako zaista svirate klavir.

Na sajtu možete i da birate mnogo kompozicija, kao na primer Betovenove sonate, ali tu su i čitavi paketi Frederika Šopena, Franca Lista, Roberta Šumana, Kloda Debisija, Johana Sebastijana Baha, Mocarta i mnogih drugih.

Naravno, neke kompozicije morate i da platite, ali većina je besplatna! Sajt postoji i kao aplikacija za Android i iOS uređaje i zove se Touch Pianist. 

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Priče iz života znamenitih ličnosti na sajtu Biography.com

Kako se obogatila porodica Tramp, čime se sve bavi Dejvid Haselhof ili gde je danas Madona - sve to možete…

.

Kako ulepšati video snimke na telefonu?

Uređivanje fotografija na telefonu je sasvim normalna stvar i aplikacije koje su namenje za to su preplavile Google Play i App Store prodavnice.…

.

Putuj jeftino

Postoji mnogo aplikacija za putovanja koje će vam pomoći da isplanirate, rezervišete let, pronađete hotel, itd, ali smo za vas…

.

U šta ćeš se maskirati?

Ukoliko želite da ukrasite stan ili kuću tematskim dekoracijama ili možda i dalje nemate ideju u šta da se maskirate…

.

Istorija browsera na jednom mestu

Internet je napunio 50 godina, a ako želite da vidite kako su se internet pretraživači razvijali, imamo sajt za vas. 

.

Oslobodi se insomnije

Kada se pomisli na Twitch obično se misli na besane noći i prenose Fortnite mečeva, a jedan novi kanal ima potpuno drugačiju funkciju, budući…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo