...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Lifestyle / Web

Priče iz života znamenitih ličnosti na sajtu Biography.com

20.11.2019.

Kako se obogatila porodica Tramp, čime se sve bavi Dejvid Haselhof ili gde je danas Madona - sve to možete pročitati na Biography.com.

.

Sajt je sličan Vikipediji i na njemu možete pretraživati pojedinačne biografije. Pored leksikonskih podataka, u tekstovima se mogu pronaći i razne zanimljivosti. Pojedine tekstove prate i infografike na kojima su istaknuti podaci koje zanimaju čitaoce. Informacije u tekstovima su poređane hronološki i redovno se ažuriraju, pa ćete na kraju uvek naći aktuelne podatke.

Na sajtu se svakodnevno mogu pročitati i tekstovi i interesantnim istorijskim događajima. Tako, na primer, možete saznati kako je izgledao susret britanske kraljice Elizabete i astronauta Nila Armstronga i Baza Oldrina.

Biography.com je ima i aktivan YouTube kanal na kome se mogu pogledati kratke biografije. Video klipovi ne traju duže od dva minuta, i fokusiraju se na zanimljivosti iz života neke ličnosti.  

Možda te još zanima:

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo