...
TRENUTNO11:00 - 12:00Za i protiv

Lifestyle / Web

#radiobattleRS: Pobeda O radija za polufinale

06.03.2016.

Omladinski O radio odneo je još jednu pobedu u takmičenju evropskih radio stanica "Radio battle". U borbi protiv italijanskog radija Rai Radio 2, O radio je trijumfovao sa ogromnom razlikom u broju glasova na društvenoj mreži Tviter. Domaća Tviter zajednica uspela je za sat vremena sakupi čak 60.000 tvitova!

.

Ovom pobedom smo se plasirali u polufinale takmičenja, u kojem smo jedini predstavnici iz Srbije. Do sada smo pobedili Nemačku i Italiju, a u daljem toku takmičenja potrebno je da prođemo još polufinale. Voditeljka Sofija Balać rekla je da je prolazak u polufinale sjajna prilika za promociju onoga što O radio radi.

"Naša je najveća želja da pobedimo ove godine, nakon što smo u prošlogodišnjem takmičenju osvojili drugo mesto. Ovo je prilika da cela Evropa sazna čime se mladi bave u Srbiji i da naš glas ode van granica zemlje", kazala je Sofija nakon bitke.

Radio bitka je zapravo takmičenje evropskih radio stanica koje je pokrenuo Rai Due iz Milana, a tokom sat vremena okršaja program je emitovan uživo iz dva studija, jedan u Novom Sadu, drugi u Milanu. Glasalo se isključivo na Tviteru, a voditelj bitke Vukašin Kartalnović fasciniran je brojem tvitova koje su njemu i Sofiji uputili srpski tviteraši.

"Još prošli put sam bio iznenađen brojem tvitova koje su ljudi poslali za nas. Ovako se ide do pobede! Nadam se da ćemo uspeti sve ovo da iskoristimo da se nekako i upoznamo sa svim tim ljudima koji nam pružaju tako veliku podršku na mreži", poručio je Vukašin, koji ove godine prvi put učestvuje u takmičenju.

Tokom radio bitke Sofija i Vule su se borili protiv jednog od najpoznatijih mladih radijskih zvezda u Italiji Karla Pastorea, koji je nakon iznenadjenja koje smo mu pripremili rekao da "može slobodno da ode kući, jer je zaista uspelo".

vule i sofija

Voditeljski dvojac O radija: Sofija Balać (@discolento) & Vukašin Kartalović (@wulens)

Naime, prvi put u ovom takmičenju O radio je u samom studiju organizovao svirku uživo. Nastupila je mlada kantautorka Dijana Stena iz Novog Sada, koja peva na italijanskom jeziku. Osim što se iznenađenje svidelo Italiji, i tviteraši iz Srbije su bili oduševljeni idejom da među naše pesme ubacimo i jednu koja je izvedena LIVE!

"Ovo je bilo zaista neverovatno iskustvo. Drago mi je sto se publici svidelo i što je iznenađenje uspelo. Ovo je bila prilika da se predstavim italijanskoj publici, a pohvale organizatora su mi veoma značile", rekla je Dijana nakon nastupa, tokom koga je bez problema razgovarala sa organizatorima na italijanskom.

Osim Dijane Stene, muzički urednici Dragan Vukmirović i Beata Kovač pustili su i najnoviju pesmu Ramba Amadeusa "Duge donje gaće", mlade britanske hit bendove Years and Years, 1975. i Foals.

Sledeća polufinalna bitka biće održana 3. aprila, kada će se O radio boriti za prolazak u finale sa sa jednim od pobednika u daljem toku takmičenja – Australijom, Jermenijom, Estonijom, Letonijom, San Marinom ili Slovenijom.

Udruženi program evropskih javnih medijskih servisa Radio Battle ove godine održava se drugi put, učestovuje 16 radio stanica iz cele Evrope, a ideju je pokrenuo radijski novinar italijanskog javnog servisa Filipo Solibelo.

M.L.

Možda te još zanima:

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

@poslednji skaut: Izbori mogu privući još tviteraša za finale

Nakon prošlogodišnjeg finala Radio bitke, u kome smo izgubili od Letonije, stigao nam je mejl od servisa tvitni.me u kome…

.

#RadioBattle: O radio is battling Slovenia in finals

Second semifinals of Radio battle ended with victory of Slovenian radio station Val202! We are going to meet Slovenians next…

.

#radiobattleRS: Protiv rata i muzika za mir

Polufinalna Radio bitka koja je održana u nedelju 3. aprila bila je sasvim posebna za tri radio stanice koje su…

.

#RadiobattleRS: Serbia and Armenia united against conflicts

Semifinal Radio battle, which took place on Sunday March 3rd, was very special for three radio stations that participated in…

.

#RadioBattle: Slovenia is going to semi-finals

Sunday evening was on Twitter again all about Radio battle! Slovenian radio Val 202 won the quarterfinals against Radio San…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo