...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

#radiobattlers: Italijansko-srpska hemija

03.03.2016.

Kao što sigurno već znate, O radio je pobedio u  prvom kolu ovogodišnje evropske Radio bitke. Uz podršku tviteraša obezbedili smo dalji plasman u ovom takmičenju i sada se nalazimo u četvrtfinalu. Sledeći protivnik je Karlo Pastore sa italijanskog Rai Radio Due, koga smo pobedili prošle godine u polufinalu. 

.

Prošlo je godinu dana otkako smo se prvi put pozdravili sa Filipeom Solibelom. Tada smo i vi i mi saznali šta je u stvari Radio bitka. Poenta je da se u sat vremena, dok traje živi program, u borbi sa protivničkom radio stanicom prikupi što veći broj tvitova i retvitova za određenu radio stanicu. Zbog toga za hešteg #radiobattlers znaju i ptice na grani.

Naša prethodna bitka je bila 17. januara kada smo se borili protiv nemačkog FunkHouse Europa radija. U tih sat vremena, dok je trajalo glasanje, ukupno je bilo 53.453 glasa za Srbiju i 453 za Nemačku, a hešteg #RadioBattleRS je u jednom momentu bio treći po posećenosti na celom svetu!

Sada nas očekuje nova-stara bitka. Ponovo se susrećemo sa Italijom i Karlom Pastoreom i to u četvrtfinalu radiobattle-a. Sofiji je ovo druga godina kako učestvuje u borbi za slušaoce i druga godina kako se bori protiv Italijana. Ona kaže da je prošlogodišnje iskustvo bilo veoma zabavno, a sada ne očekuje ništa manje od toga.

"Naša bitka je bila treća po redu, a ja sam slušala one pre nas. Svi su bili vrlo mirni i nije bilo nikakvog 'prepiranja'. Međutim, Karlo nije osoba koja je mirna (smeh). Zbog toga je mi je bilo mnogo zabavnije kada sam se takmičila s njim, jer on uvek ima šta da kaže a ja dobro reagujem na podbadanje, pogotovo u radijskom programu. Iskreno iznenadila sam se kada sam shvatila koliko brzo reagujem na stranom jeziku i bilo mi je fascinantno to što smo se snašli i što je sve teklo i bilo veoma zabavno. Već tada je postojala prijateljska osnova, iako se još uvek nismo poznavali. Osetila se hemija između Italijana i nas koja se mogla čuti i u programu, a to ove godine može biti samo na još višem nivou", kaže Sofija.

vule i sofija

Sofija i Vule, voditeljski tandem O radija

Šta se promenilo u odnosu na prethodnu godinu?

"Jedina promena je ta što se sada bolje znamo i što smo sa njima ostvarili prijateljski odnos. Ipak, verujem da neće biti tako kada se budemo borili (smeh). Šalim se, neće biti ogromne ratobornosti, sem one za šou. Mislim da se sada mnogo bolje shvatamo i da će program zbog toga biti mnogo tečniji, to je kao da vodim program sa bilo kojim drugim kolegom".

Naš italijanski kolega Karlo Pastore kaže da se priprema za bitku i da polako okuplja tviteraše koji bi mu pomogli da pobedi Sofiju i Vuleta. Svestan je da bez njihove pomoći neće moći da pobedi.

"Odlučio sam da kupim glasove, uložio sam mnogo novca u to i pouzdam se da će ta kupovina uroditi plodom jer ako glasate za mene dobijete pet eura (smeh). Bankrotiraću, ali ću makar pobediti", kaže Karlo.

Pomoćnik urednika O radija Predrag Novković kaže da smo iz prethodnih okršaja naučili mnogo i da nam to pomaže kako bismo se što bolje pripremili za naredne.

"Iz svega što smo do sada uradili, i dobrog i lošeg, izvlačimo pouke i trudimo se da greške ne ponavljamo. Mislim da smo u prethodnom krugu veoma dobro pripremili, ne samo bitku već i ljude koji nas prate na društvenim mrežama, da sada ne moramo kao ranije da objašnjavamo kako sam proces bitke i glasanja funkcioniše.

Kada bi nekoga pre par meseci pitali 'Šta je Radio bitka?' imao bi vrlo nesigurno mišljenje o tome na šta se to tačno odnosi, a sada svi jako dobro znaju šta je to i zašto mi učestvujemo. Možda nekome eventualno nije jasno koliko tačno krugova ima, ali i to će shvatiti. Možda to nije dobro reći, ali stvarno mislim da smo sada favoriti. Sva dosadašnja iskustva su važna jer nas  pripremaju za ono što nas čeka dalje, a to su polufinale i finale".

U nedelju 6. marta svi ćemo ponovo moći da osetimo uzbuđenje koje nam pruža sat vremena druženja na Tviteru, slušajući radio bitku. Neka 'gori lajna' uz hešteg #radiobattlers. Naravno, da podsetimo, računa se i svaki retvit, tako da ako kojim slučajem 'ispucate' normu onda ud'rite po retvitu! Bitku možete da pratite na našem sajtu, kao i na frekvenciji Radio Novog Sada na 87,7 Mhz od 20 do 21 čas. Pored Italije i Srbije, četvrtfinalni parovi su Australija i Jermenija (13. mart), Estonija i Letonija (20. mart) i San Marino i Estonija (27. mart). O radio i #radiobattlers do pobede!

Jelena Mijatović 

Možda te još zanima:

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

@poslednji skaut: Izbori mogu privući još tviteraša za finale

Nakon prošlogodišnjeg finala Radio bitke, u kome smo izgubili od Letonije, stigao nam je mejl od servisa tvitni.me u kome…

.

#RadioBattle: O radio is battling Slovenia in finals

Second semifinals of Radio battle ended with victory of Slovenian radio station Val202! We are going to meet Slovenians next…

.

#radiobattleRS: Protiv rata i muzika za mir

Polufinalna Radio bitka koja je održana u nedelju 3. aprila bila je sasvim posebna za tri radio stanice koje su…

.

#RadiobattleRS: Serbia and Armenia united against conflicts

Semifinal Radio battle, which took place on Sunday March 3rd, was very special for three radio stations that participated in…

.

#RadioBattle: Slovenia is going to semi-finals

Sunday evening was on Twitter again all about Radio battle! Slovenian radio Val 202 won the quarterfinals against Radio San…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo