...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Lifestyle / Web

#radiobattleRS: Behind the scenes

15.01.2016.

Naravno, svi već znju za naše superheroje Radio bitke, Sofiju i Vuleta, koji će tokom takmičenja sa nemačkom radio stanicom FunkHaus Europa biti voditelji. Međutim, njih dvoje imaju i snažnu podršku celokupne redakcije i ekipe Radio-televizije Vojvodine (RTV). Iza scene su novinari, urednici i muzički urednici, ton majstori, organizatori, producenti, tehnička podrška, marketing... I svi rade u sinergiji stvarajući uslove da se ovako zahtevan program omogući i protekne bez poteškoća.

.

Producentkinja RTV-a Goranka Jednak Maksimović da je ovakav program veliki izazov za radijskog produenta, ali i zadovoljstvo. "Suština produkcije je da dobar producent uradi sve da njegove zvezde i njegov tim budu potpuno spremni i da nemaju nikakvih iznenađenja u trenutku kada su sva svetla uperena u njih. Kada bitka počne, sve ostalo je na prezenterima, voditeljima, redakciji i slušaocima koji glasaju. Mi smo svoj deo posla obavili", ispričala je Goranka.

Polufinalnu bitku, u kojoj je 2015. godine O radio pobedio italijanski RaiRadio 2, za miks pultom vodio je Dejan Pištalović Pišta. On će i u nedelju, 17. januara biti na istom mestu i voditi računa da Vule i Sofija zvuče baš onako kako treba. Dejan je rekao da je spreman za bitku, te da nakon prošlogodišnje pozicije viceprvaka, sada očekuje pobedu. "Ove godine očekujem ništa manje nego pobedu, a naravno, ja ću dati sve od sebe da do toga i dođe. Sada smo godinu dana iskusniji i stariji", rekao je Dejan.

Radijski program uživo je pun adrenalina, pa samim tim i nepredviđenih situacija. Zadatak tonaca je da ukoliko do toga dođe reaguju u sekundi, kako slušaoci ne bi osetili neprijatnu distorziju i paranje ušiju. Jedan od njih je i Milan Peković Peka, koji je prošle godine tehnički realizovao prenos finala Radio bitke iz Milana. Prema njegovim rečima, iako već dugo godina radi ovaj posao, mogu se i dalje desiti greške. "Stvar je koncentracije. Za svako uključenje naših voditelja ili prelaz u studio, jednostavno treba biti koncentrisan i onda su ruke same od sebe dovoljno vešte i brze", kazao je Milan.

U Radio bici učestvuje i naš sound designer Filip Vlatković, koji je zapravo i direktno uključen u takmičenje. Prema propozicijama, radi ostanice se takmiče i u tome ko ima simpatičnije džinglove.

"To je naš promotivni džingl koji učestvuje u toj mini komičnoj igri, a prošle godine smo oba puta imali sreće u njoj. Ove godine sam pripremio jedan zanimljiv i nesvakidašnji džingl i nadam se najboljem", kazao je Filip.

Dakle, sve je spremno! Nedelja, 17. januar, Oradio vs. FunkHaus Europa iz Nemačke. Uživo na www.oradio.rs i na Pravom programu Radija Novi Sad na 87,7 MHz od 20 do 21 sat. Podržite O radio glasanjem na Twitteru sa hashtagom #RadioBattleRS!

M.Leđenac


Možda te još zanima:

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

@poslednji skaut: Izbori mogu privući još tviteraša za finale

Nakon prošlogodišnjeg finala Radio bitke, u kome smo izgubili od Letonije, stigao nam je mejl od servisa tvitni.me u kome…

.

#RadioBattle: O radio is battling Slovenia in finals

Second semifinals of Radio battle ended with victory of Slovenian radio station Val202! We are going to meet Slovenians next…

.

#radiobattleRS: Protiv rata i muzika za mir

Polufinalna Radio bitka koja je održana u nedelju 3. aprila bila je sasvim posebna za tri radio stanice koje su…

.

#RadiobattleRS: Serbia and Armenia united against conflicts

Semifinal Radio battle, which took place on Sunday March 3rd, was very special for three radio stations that participated in…

.

#RadioBattle: Slovenia is going to semi-finals

Sunday evening was on Twitter again all about Radio battle! Slovenian radio Val 202 won the quarterfinals against Radio San…

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Rodnopravnost

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo