.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

#radiobattleRS: Behind the scenes

15.01.2016.

Naravno, svi već znju za naše superheroje Radio bitke, Sofiju i Vuleta, koji će tokom takmičenja sa nemačkom radio stanicom FunkHaus Europa biti voditelji. Međutim, njih dvoje imaju i snažnu podršku celokupne redakcije i ekipe Radio-televizije Vojvodine (RTV). Iza scene su novinari, urednici i muzički urednici, ton majstori, organizatori, producenti, tehnička podrška, marketing... I svi rade u sinergiji stvarajući uslove da se ovako zahtevan program omogući i protekne bez poteškoća.

.

Producentkinja RTV-a Goranka Jednak Maksimović da je ovakav program veliki izazov za radijskog produenta, ali i zadovoljstvo. "Suština produkcije je da dobar producent uradi sve da njegove zvezde i njegov tim budu potpuno spremni i da nemaju nikakvih iznenađenja u trenutku kada su sva svetla uperena u njih. Kada bitka počne, sve ostalo je na prezenterima, voditeljima, redakciji i slušaocima koji glasaju. Mi smo svoj deo posla obavili", ispričala je Goranka.

Polufinalnu bitku, u kojoj je 2015. godine O radio pobedio italijanski RaiRadio 2, za miks pultom vodio je Dejan Pištalović Pišta. On će i u nedelju, 17. januara biti na istom mestu i voditi računa da Vule i Sofija zvuče baš onako kako treba. Dejan je rekao da je spreman za bitku, te da nakon prošlogodišnje pozicije viceprvaka, sada očekuje pobedu. "Ove godine očekujem ništa manje nego pobedu, a naravno, ja ću dati sve od sebe da do toga i dođe. Sada smo godinu dana iskusniji i stariji", rekao je Dejan.

Radijski program uživo je pun adrenalina, pa samim tim i nepredviđenih situacija. Zadatak tonaca je da ukoliko do toga dođe reaguju u sekundi, kako slušaoci ne bi osetili neprijatnu distorziju i paranje ušiju. Jedan od njih je i Milan Peković Peka, koji je prošle godine tehnički realizovao prenos finala Radio bitke iz Milana. Prema njegovim rečima, iako već dugo godina radi ovaj posao, mogu se i dalje desiti greške. "Stvar je koncentracije. Za svako uključenje naših voditelja ili prelaz u studio, jednostavno treba biti koncentrisan i onda su ruke same od sebe dovoljno vešte i brze", kazao je Milan.

U Radio bici učestvuje i naš sound designer Filip Vlatković, koji je zapravo i direktno uključen u takmičenje. Prema propozicijama, radi ostanice se takmiče i u tome ko ima simpatičnije džinglove.

"To je naš promotivni džingl koji učestvuje u toj mini komičnoj igri, a prošle godine smo oba puta imali sreće u njoj. Ove godine sam pripremio jedan zanimljiv i nesvakidašnji džingl i nadam se najboljem", kazao je Filip.

Dakle, sve je spremno! Nedelja, 17. januar, Oradio vs. FunkHaus Europa iz Nemačke. Uživo na www.oradio.rs i na Pravom programu Radija Novi Sad na 87,7 MHz od 20 do 21 sat. Podržite O radio glasanjem na Twitteru sa hashtagom #RadioBattleRS!

M.Leđenac


.
Koliko puta vam se dogodilo da gledate sve te prelepe slike na instagramu, a da apsolutno nemate pojma kako je moguće da toliko lepo…
.
Koliko puta vam se desilo da ne odgovorite na neki mejl i da se toga setite nakon tri dana, odnosno prekasno? Da se to više ne bi…
.
Da biste došli do posla danas nije dovoljno samo da ga dobro poznajete, već i da se predstavite na pravi način. Tu vam može pomoći CV…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?