.
Trenutno
Danube Streamwaves Live
 Dušan Majkić i Predrag Novković
Lifestyle / Web

Prepoznaj lažnu vest

08.07.2019.

U poslednje vreme termin "lažna vest" proširio se na globalnom nivou, u toj meri da su kreirani i mnogi kvizovi, video-igre koji za cilj imaju da provere sposobnost pojedinca da razlikuje pogrešne od tačnih informacija. Upravo jedan takav sajt imamo za vas. 

.

Bad News  ima za cilj da igrače upozna sa digitalnim dezinformacijama, a uz pomoć kreiranja lažnih vesti. Igra počinje malim Twitter nalogom i u početku igrač ima zadatak da poveća broj pratilaca, tako što uz pomoć pogrešnih informacija hrani njihove strahove, bes, kao i da izbegava kritike onih koji proveravaju činjenice i da skreće pažnju pratilaca uz pomoć različitih teorija zavere.

Pobednik igre je onaj koji uspe da uništi kvalitet online izveštavanja u sopstvenu korist. Gube oni koji odu predaleko ili oni koji ne reaguju dobro na komentare naratora igre, koji su često prilično neprijatni. Igra je nastala na temelju koji su postavili sadržaji poput The Westport Independent – gde igrač ima zadatak da kreira i vodi slobodan medij u totalitarnom režimu, a razlika je u tome što u okviru igre Bad News nema nikakve ideologije, već se sve svodi na beskonačnu jurnjavu za klikovima.

Centralna poruka igre Bad News, koja artikuliše ono o čemu mnogi govore u poslednje vreme je Ne veruj u ono što pročitaš samo zbog toga što sadržaj u tebi izaziva neku reakciju. Koliko je moguće da se takva lekcija nauči uz pomoć samo jedne video igre, proceniće oni koji je budu igrali.

.
Problem u koji svi često upadnemo kada vreme postane hladnije i kada se približi jesen, jeste taj da smo pogledali sve filmove,…
.
Dok pešačiš, možeš pomoći deci oboleloj od raka. Pitaš se, kako? Preko ove aplikacije. 
.
Motivacija je ključ kada želimo da počnemo da se bavimo nekom sportskom aktivnošću i da se hranimo zdravo. Ako vam je potrebna…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?