.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Web

Matematika - jedna je majka

22.07.2016.

Sajt mathandmultimedia.com je virtuelno mesto na kom se jednako komotno osećaju naučnici i mi laici. Ovi prvi će istraživati besplatne matematičke aplikacije i knjige, pisati naučne radove i objavljivati relevantne blogove, a ti i ja neuki ćemo upotpuniti krhko znanje drugim, zabavnijim sadržajem.

.

Verovatno nisi znao da je matematika elementarni deo arhitekture, načina na koji percipiramo stvarnost, izgled ljudi i njihove navike, pa čak i ljubav. Zbilja, matematika se nalazi u svakoj pori naših života, zbog čega na sajtu mathandmultimedia.com postoji odeljak zvan "smešna matematika" koji se bavi primenom matematike u realnom životu.

Preporučujem ti da istražiš ovaj sajt zato što ćeš tamo pronaći tutorijale za softever, zanimljvie animacije i video snimke, matematičke podatke iz svake faze obrazovanja, alatke za učenje i korisne linkove poput onih sa TED predavanja. 

Sajt mathandmultimedia.com je besplatan i jednostavan za korišćenje. Tu su humor, igre, književnost i poezija... ali i "kako da isečeš tortu pravilno". Meni je posebno zabavan bio interaktivni video periodnog sistema elemenata, u kom je i najvećem duduku nacrtano kako se elementi ponašaju u prirodi, kako nastaju, vezuju se i grade kompleksna jedinjena - poput tebe i mene.

I.M.

.
Obične aplikacije za editovanje fotki nisu više dovoljne. Pravo je vreme da od svoje fotke napravite barokni momenat.
.
NASA Lunar Orbiter (LRO) kruži oko Meseca već skoro deceniju. Tokom ovog leta, prikupio je bezbroj fotografija i podataka na mesečevoj…
.
Na internetu postoji pregršt sajtova sa crtanim filmovima, ali smo jedan poseban izdvojili za vas. Ovaj sajt mogu da koriste i deca,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?