...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

Isfoliraj da si Stravinski

20.07.2016.

U svetu lažnih informacija, vesti, osećanja i ubeđenja, veb sajt touchpianist.com je pravo osveženje. Osveženje u smislu da je laž osnovna premisa ove muzičke razbibrige.

.

Sajt touchpianist.com omogućuje ti da odsviraš najbolje klavirske deonice u istoriji muzike, a da prethodno nisi imao nijedan čas muzike, kamoli klavira. Sve što treba da uradiš je da izabereš omiljenu kompoziciju i potom pritiskaš bilo koje dugme tastature, a note će izlaziti same od sebe.

U redu, lažem, neće izlaziti same od sebe i u tome je najveća zabava. Da bi odsvirao Bramsa, Šopena, Betovena i slične neophodno je da poseduješ elementarni osećaj za ritam i da poznaješ melodiju, kako bi pravovremeno pritisako bilo koje dugme na kompjuteru.

Ne manje važno, tokom reprodukovanja melodije tasteri su dinamički osetljivi, što u prevodu znači da dugme (notu ili akord) moraš držati dovoljno dugo, odnosno kratko, da bi kompozicija zvučala uverljivo. Kao neuki basista uspeo sam da prevarim polovinu radakcije, tako da sajt provereno radi.

Ipak, neko predznanje mora postojati. Znam, teško je učiti klavir 15 godina ali ako si fan klasike i napamet znaš aranžmane, tempo i dinamiku kompozicija koje najviše voliš, na touchpianist.com moći ćeš da …kahm… odsviraš sve ono što nikada nisi mogao. A ako zapne, tu je vizuelni karaoke tempomat. Ako mogu političari da govore preko "idiota", možeš i ti da sviraš.

I.M. 

Možda te još zanima:

.

Priče iz života znamenitih ličnosti na sajtu Biography.com

Kako se obogatila porodica Tramp, čime se sve bavi Dejvid Haselhof ili gde je danas Madona - sve to možete…

.

Kako ulepšati video snimke na telefonu?

Uređivanje fotografija na telefonu je sasvim normalna stvar i aplikacije koje su namenje za to su preplavile Google Play i App Store prodavnice.…

.

Putuj jeftino

Postoji mnogo aplikacija za putovanja koje će vam pomoći da isplanirate, rezervišete let, pronađete hotel, itd, ali smo za vas…

.

U šta ćeš se maskirati?

Ukoliko želite da ukrasite stan ili kuću tematskim dekoracijama ili možda i dalje nemate ideju u šta da se maskirate…

.

Istorija browsera na jednom mestu

Internet je napunio 50 godina, a ako želite da vidite kako su se internet pretraživači razvijali, imamo sajt za vas. 

.

Oslobodi se insomnije

Kada se pomisli na Twitch obično se misli na besane noći i prenose Fortnite mečeva, a jedan novi kanal ima potpuno drugačiju funkciju, budući…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo