...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Nova Evil Dead igra: Flešbek na horore osamdsedetih

21.05.2022.

Do kraja godine bi trebalo da se na striming platformi HBO Max pojavi "Evil Dead Rise", novi naslov u ovom horor serijalu. Prirodno je da to isprati i jedna video igra pa smo zato dobili naslov krajnje zanimljivog naziva "Evil Dead: The Game".

.

Foto: Pormo

Ceo serijal počinje kada Eš zajedno sa grupom prijatelja odlazi u napuštenu šumsku kolibu gde pronalazi drevnu "Knjigu mrtvih" koja vraća mrtve ljude u život. Ukratko - recept za katastrofu. Iako je sve počelo kao pravi horor sa gomilom krvi, već u drugom delu reditelj Sam Raimi se odlučio da serijal zaokrene u pravcu komedije što je bila odluka koja mu je donela komercijalni uspeh.

Poslednja u nizu "Evil Dead" igara se oslanja upravo na filmove iz osamdesetih koji su pokrenuli celu priču. Osnovni gelmplej mod je se najlakše može opisati kao "prežveli protiv demona".

Preživele čine ljudi, dok su demoni vaši protivnici. Na vama je da izaberete na kojoj ste strani! Zanimljivo je to što u slučaju da izaberete "demonsku" stranu ne kontrolištete samo jedan karakter, nego upravljate sa više njih i tako kontrolištete čitavu "borbu".



Ono što ćete prvo primetiti je samo okruženje. Mrak, šuma u nekoj američkoj zabiti i krv, tačnije jako puno krvi. Ono što je "Evil Dead" i razlikovalo od ostalih zombi horora s početka osamdesetih je činjenica da je na veliko platno doneo upravo to - gomliu krvi i scena u kojma Eš uništava zle zombije na najrazličitije načine.

Ako ovaj naslov igrate sami ili online, to neće biti to. Kao što je najzaniljivije gledati matore horore u društvu, tako je i sa ovom igrom. Ona je za sada dostupna na svim većim platformama, kao što su Windows, PlayStationu i Xbox.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo