...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Into the Breach: Robotska šahovska borba

22.04.2023.

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone i male, ali podjednako zanimljive igre. U gomili video igara koje nudi Netflix, ove nedelje vam preporučujemo taktički naslov "Into the Breach".

.

Ovu igru je najjednostavnije opisati kao partiju šaha sa džinovskim čudovištima. Priča nas vodi u daleku budućnost, pravo u borbe između ogromnih robota Mech-ova i armije džinovskih čudovišta Vek-ova. Zadatak igrača je da upravlja upravo tim ogromnim robotima, što zahteva dosta taktičkog razmišljanja i, naravno, gomilu živaca.

Igra koristi sistem borbe na poteze, a na vama je da uskladite i kontrolišete akcije svojih likova u odgovoru na poteze neprijatelja. U toku jedne partije možete kontrolisati tri Mecha a svaka mapa na kojoj se igra ima cilj koji je potrebno ispuniti u određenom broju poteza. Cilj je obično da se zaštite neki objekti koji vam omogućavaju napajanje Mecheva, kako bi bili spremni za naredne borbe. U toku igre, možete otključati nove veštine i dodatne elemente kao što su novi piloti i Mechovi.

Na svakom potezu, Vek se pomeraju po tabli i napadaju, a vi morte da odaberete akciju kojom će vaši Mechovi reagovati na to. Roboti koje vi kontrolišete mogu biti opremljeni različitim oružjem, oklopima i drugom opremom. Takođe, ukoliko neki od Mechova koje kontrolišete ima oštećenja, možete odlučiti da ga u toku jednog poteza "odmorite" i popravite oštećanja. Istina, tako ćete biti oslabljeni u borbi, ali šta da se radi.

Sam tok igre odlučujete samo vi, jer se naredni potezi i zadaci generišu na osnovu vaših poteza tokom borbe, što znači da igra nikada nije ista. Upravo zato, mnogi igrači ovaj naslov upoređuju sa partijom šaha. Do pobede nećete nikako doći ukoliko samo napadate i ne obraćate pažnju na položaj vaših Mechova na mapi. Ponekad ćete, radi pobede, morati nekoga i da žrtvujete i upravo to pravi razliku u toku samog meča.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Da vam piri po leđima

Cougar predstavlja stolicu koja pomaže u sprečavanju znojenja leđa.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo