...
TRENUTNO14:00 - 15:00Dnevna soba

Lifestyle / Video igre

Highwater: prva srpska igra na Netfliksu

18.02.2023.

Igra "Highwater" iza koje stoji domaći "Demagog studio" postaće ekskluziva na Netfliksovom gejming servisu za mobilne telefone, što će sasvim sigurno obradovati mnoge igrače.

.

Foto: Promo / Demagog Studios

Čini se da u "Demagogu" nisu mogli da izaberu bolji trenutak ta puštanje ove igre. U vreme kada je svet zaluđen serijom "The Last of Us" bilo koja igra slične tematike će sasvim sigurno privući pažnju igrača. Kao i što vam sam naslov igre govori, planeta zemlja je u ovom slučaju prekrivena vodom, a ljudi skoro da nema.

U toj sablasnoj atmosferi pratimo Nikosa koji se nekolicinom preživelih probija kroz vodu, u nadi da će doći do raketa koja će ih odvesti na Mars gde će, kao u bajkama, živeti srećni i zadovoljni do kraja života.

Problem je što se raketa nalazi u Alphavillu - utvrđenom gradu u kome žive bogataši. Oni su ograđeni od ostatka sveta i u miru se pripremaju za odlazak na drugu planetu. Dok Nikos i njegovi drugari moraju da pljačkaju i pronalaze hranu, oni žive svoj život. Na vama je da se uspešno infiltrirate u tu, neprijateljsku teritoriju i tako im bar malo zakomplikujete planove.

Ono što će domaćim igračima biti posebno zanimljivo jesu neki objekti koji se pojavljuju u samoj igri. Već na plakatu ćete prepoznati Geneks kulu, koja je sada u centru pažnje javnosti, a tu je spomenik "Kosmajskom partizanskom odredu".

"Demagog" se publici već predstavio jednim sličnim naslovom - "Golf Club Wasteland". Zemlja je tu, takođe, potopljena i služi kao ogromni teren za golf. Već smo imali priliku da vidimo svakakve golf simulacije, ali je ova definitvno jedna od zanimljivijih, pa je svakako isprobajte.

Izlazak igre na Steamu za računare i Netfliksu za mobilne telefone se očekuje uskoro, a ubrzo nakon toga svetlost dana bi trebalo da ugleda i verzija za konzole.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 13:00 Pop up
  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo