...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Tehnologija

Stiže redizajnirani Microsoftov Paint

10.10.2016.

Microsoft je za 26. oktobar najavio konferenciju na kojoj će, navodno, predstaviti brojne novitete. Trenutno niko u IT svetu nije siguran u to šta će tačno na toj konferenciji Microsoft ponuditi i predstaviti. 

.

Glasine kažu da će stići "novo doba Windows 10 operativnog sistema", ali za sada nema zvanične potvrde. Iako je, naravno, redizajn Paint aplikacije daleko od top vesti, reč je, definitivno, o jednoj od legendardnih aplikacija koja je s korisnicima više od tri decenije - inicijalna verzija predstavljena je u novembru 1985.

To su bila vremena kada je informatika zajedno s računarima tek kročila ka globalnom osvajanju, a Paint je izdržao sve godine probe. Reč je o aplikaciji koja se pojavila u apsolutno svim verzijama Microsoft Windows operativnih sistema do sada, uključujući i Windows 10.

Iako je reč o krajnje jednostavnoj aplikaciji koja ne može da se nosi sa obiljem fantastičnih alata za grafičku obradu, Paint je još tu i Microsoft je odlučio da mu udahne novi život.

Kako navodi sajt b92.net Microsoft Paint bi trebalo da stigne s novim interfejsom, redizajnom prilagodođenim aktuelnoj verziji Windowsa, naravno uz podršku za ekrane osetljive na dodir i stylus olovku.

Ono što je naročito upečatljivo je podrška za 3D objekte i manipulaciju, zbog čega će ovaj jednostavni alat možda biti češće korišćen.

L. K.

Možda te još zanima:

.

Warpaint: Spajanje u pokretu

U današnje vreme sve je moguće, pa i to da pre nepune dve nedelje četiri devojke iz Kalifornije okupljene pod…

.

Novi Windows bez Notepada, WordPada i Painta?

Notepad, WordPad i Paint su programi bez kojih ne možemo zamisliti Windows, ali Microsoft planira da od nove verzije svog…

.

Paint ne ide nikud!

Jedna od najdražih memorija iz detinjstva, pored minimalističkih igara na starim računarima svakako jeste Paint. Upravo zbog toga mnoge je…

.

Krajem juna drugi AAaaa festival ekstremnih sportova

Drugi AAaaa festival biće održan na Stražilovu kod Planinarskog doma Stražilovo i u Bike Park Bukovcu i trajaće od 30. juna…

.

Linux jedini podržava dijagonalni način rada monitora

Prema rečima pojedinih developera, savršena rotacija monitora za razvoj softvera iznosi 22 stepena. Upravo to omogućava Linux.

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo