...
TRENUTNO13:20 - 14:00Gost O radija

Lifestyle / Tehnologija

Novi Windows bez Notepada, WordPada i Painta?

04.02.2020.

Notepad, WordPad i Paint su programi bez kojih ne možemo zamisliti Windows, ali Microsoft planira da od nove verzije svog opertavnog sistema omogući brisanje ovih programa.

.

Notepad i Paint su pristutni na Windows računarima još od davne 1985. godine i prve verzije ovog operativnog sistema, dok je WordPad na računare došao malo kasnije 1995. godine kao deo tada novog Winodws 95 operativnog sistema. Programi su izuzetno popularni među korisnicima jer su prilično jednostavno za korišćenje i nude sasvim dovoljno opcija kada treba da završite na brzinu.

Postavlja se pitanje šta korisnici dobijaju brisanjem ovih programa? Što se tiče memorije, ne mnogo, sva tri programa zauzimaju oko 20 MB. Microsoft planira da na ovaj način naprednijim korisnicima omogući lakše instaliranje i korišćenje naprednijih programa poput Notepada++ ili Paint.NET-a.

Kako piše Techradar, nakon što izbrišete ove programe sa vaših računara nećete imati priliku da ih ponovo instalirate. Ako odlučite da se odrekete Painta ili Notepada, pažljivo, nema nazad!

 

Možda te još zanima:

.

Gusarske avanture

Obucite svoje plavo-bele majice, stavite marame i krenite na gusarsku avanturu, doduše u virtuelnom svetu. Ovo vam omogućava igra Sea…

.

Igre uz koje smo odrasli

Za nas rođene devedesetih, ove "igre" su bile ulaznica u svet gejminga. Naravno da to nije ni Need for Speed…

.

Windows 10 najzastupljeniji

Prema analitičkoj kući NetMarketShare, najzastupljeniji operativni sistem na svetu je Windows 10 koga koristi 53,33 odstokorisnika.

.

Novi dizajn Windows ikonica

Iako verujemo da mnoge ljude ne dotiče kako izgledaju ikonice dokle god funkcionišu kako bi trebalo, ljubitelje estetike mogla bi…

.

Android pozivi na PC-ju?

Windows 10 Your Phone podrška za pozivanje je stigla i dostupna je korisnicima. Microsoft je objavio Windows 10 Insider Preview…

.

Kraj za Internet Explorer

Microsoft je potvrdio da je podrška za Internet Explorer prestala 17. avgusta, te stari pretraživač završava karijeru posle 25 godina postojanja.

  • 11:40 O tome se priča
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 13:20 Gost O radija
  • 14:00 Škripa
  • 15:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo