.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Prvi viralni video u istoriji interneta: Da li ste ga pogledali?

26.12.2016.

U vremenu pre YouTube-a, dok je internet još uvek bio u nastanku, gotovo je nepojmljivo bilo gledati video klipove kakve ih danas poznajemo. Međutim, onda se pojavio Geri Brolsma, web dizajner iz Nju Džerzija koji je jednostavno doneo revoluciju u snimanju internet videa.

.

Geri Brolsma, web dizajner iz Nju Džerzija doneo je revoluciju u snimanju internet videa, kada je jednog dana odlučio da upali svoju kameru i snimi sopstvenu obradu pesme "Dragostea Din Tei". Ova pesma moldavskog benda O-Zone postala je viralni hit zahvaljujući upravo Brolsmi koji je, nesvestan te činjenice, snimio prvi viralni video snimak u istoriji interneta.

U to vreme bilo je nezamislivo da bilo šta osim arhaičnih gifova postane popularno na internetu, a onda se krajem 2004. pojavio Brolsma, koji je internet preokrenuo za 180 stepeni. Uskoro je ovaj video uklonjen sa Newsground-a, kreativne platforme koja je dopuštala deljenje raznovrsnih sadržaja, ali ponovo je dospeo na internet prostranstva kada je prvi put zaživela YouTube platforma, postavši tako i jedan od prvih videa u istoriji najpopularnijeg video servisa na svetu, piše portal The Daily Dot.

Posebno je bilo zanimljivo videti simpatičnog tinejdžera, koji se u potpunosti razlikuje od tadašnjih zvezda, kako postaje popularna ličnost i dospeva na naslovnice magazina, a čak je bio gost poznatih emisija kao što je Good Morning America, The Tonight Show, pa je jedno vreme bio i na vrhu VH1 liste top 40 internet superzvezda.

Danas, kada su video snimci sasvim normalni ovo je samo najobičnija svakodnevica, ali pre 12 godina videti nekog da snima video od minut i po sa kamerom od pet dolara je bilo nezamislivo, zbog čega je Brolsmina "Numa Numa" postala vanvremenski hit.

Izvor: B92.net

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?