...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Stipendija za umetnički boravak na Korzici

20.04.2022.

Francuski institut u Srbiji i Fondacija Univerziteta Korzika zajedno finansiraju umetničku stipendiju za dvomesečni boravak na Korzici namenjenu studentima zainteresovanim za fotografiju, ili mladim profesionalcima u ovoj oblasti.

.

U pozivu na konkurs navodi se da je zadatak dobitnika ili dobitnice stipendije da oživi sećanja iz prošlog veka, kada su, tokom Prvog svetskog rata, srpsku decu izbeglu na Korziku prihvatile korzikanske porodice.

Zadatak bi trebalo da obuhvati posetu glavnim lokacijama na kojima su boravila srpska deca: Bastiju, Ajačo, Ućani, Bokonjano… Rad, koji treba da vrati sećanja na te davne dane, biće predmet izložbe fotografija koja će biti predstavljena na Korzici i u Francuskom institutu u Srbiji tokom 2023. godine, dodaje se u pozivu.

Kandidature treba poslati najkasnije do 6. maja 2022. Nepotpune kandidature i one dospele posle 6. maja neće se razmatrati. Sve informacije o konkursu potražite na sajtu Francuskog instituta u Srbiji.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Konkurs za esej

Fondacija Konrad Adenauer u Beogradu i Institut za javnu politiku raspisali su Konkurs za esej "O meni se radi! Zašto…

.

Konkurs Vikimedija Srbije

Vikimedija Srbije je i ove godine raspisala konkurs za dodelu sredstava u cilju realizacije projekata iz oblasti slobodnog znanja i…

.

Za žene u akademskoj zajednici i aktivnosti protiv militarizma

Rekonstrukcija Ženski fond pokrenula je dva konkursa, za stipendije "Žarana Papić" i za "Specijalni fokus".

.

45 minuta o mobilnosti tokom studija

Zum kafica posvećena mobilnosti tokom studiranja biće održana u utorak, 20. februara u 11 časova. Tokom ove onlajn sesije biće…

.

Regionalni literarni konkurs

Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs “Spasimo putopis“. Kao i prethodnih godina, traže originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu…

.

Stipendije Vlade Slovačke

Ministarstvo prosvete, nauke, istraživanja i sporta Vlade Republike Slovačke raspisalo je konkurs za dodelu međunarodnih stipendija. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo