...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Lifestyle / Tehnologija

Nova WhatsApp aplikacija za desktop računare

17.11.2021.

WhatsApp je već neko vreme dostupan na računarima, ali je u suštini u pitanju samo mobilna aplikacija koja je prilagođena za desktop. Prema izvoru iz Italije, to će se promeniti u budućnosti, pošto kompanija razvija potpuno novu aplikaciju za desktop računare, odnosno za Windows i macOS.

.

Aggiornamenti Lumia je objavio snimke ekrana i gifove, otkrivajući kako će novi softver izgledati i koje će biti njegove ključne karakteristike.

WhatsApp UWP (Univerzalna Windows Platforma koja omogućava da se aplikacija koristi i na Xbox-u) biće dizajnirana u skladu sa OS Windows 11, sa poluprovidnim panelima. Radiće čak i kada je zatvoren, a obaveštenja će stizati kao i obično i neće mu trebati više od jedne sekunde da se pokrene.

GOOGLE POMAŽE MALOLETNIMA DA UKLONE SVOJE SLIKE IZ PRETRAGE

FACEBOOK TE VIŠE NEĆE PREPOZNAVATI

Aplikacija će imati funkciju crtanja koja će biti veoma uredna za uređaje sa ekranima osetljivim na dodir.

Podešavanja će biti grupisana u šest kategorija: Opšte, Nalog, Ćaskanja, Obaveštenja, Skladište i Pomoć. Aplikacija mnogo liči na Skype, ali sa nekim ravnim elementima dizajna i tradicionalnom zelenom bojom mehurića za razgovor.

WABetaInfo je dodao da nova verzija stiže i na macOS. Glavne promene će biti poboljšani korisnički interfejs, ali vreme objave još uvek nije poznato.

Izvor: Benchmark

 


Možda te još zanima:

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

WhatsApp radi na funkciji "omiljeni kontakti"

WhatsApp, u vlasništvu kompanije Meta, navodno razvija funkciju koja će korisnicima omogućiti odabir omiljenih kontakata radi praktičnijeg postavljanja poziva na…

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

WhatsApp omogućava prijavu bez lozinke za korisnike Androida

Korisnici WhatsApp-a mogu sigurno da se prijave na svoje naloge koristeći prepoznavanje lica ili skener otiska prsta na svom telefonu…

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Nove opcije na WhatsApp-u za privatnost i pozive

Sa novim ažuriranjem, WhatsApp donosi promene kojima želi da spam pozive načini manje iritantnim, kao i da korisnicima omogući izbor…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo