...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Nova WhatsApp aplikacija za desktop računare

17.11.2021.

WhatsApp je već neko vreme dostupan na računarima, ali je u suštini u pitanju samo mobilna aplikacija koja je prilagođena za desktop. Prema izvoru iz Italije, to će se promeniti u budućnosti, pošto kompanija razvija potpuno novu aplikaciju za desktop računare, odnosno za Windows i macOS.

.

Aggiornamenti Lumia je objavio snimke ekrana i gifove, otkrivajući kako će novi softver izgledati i koje će biti njegove ključne karakteristike.

WhatsApp UWP (Univerzalna Windows Platforma koja omogućava da se aplikacija koristi i na Xbox-u) biće dizajnirana u skladu sa OS Windows 11, sa poluprovidnim panelima. Radiće čak i kada je zatvoren, a obaveštenja će stizati kao i obično i neće mu trebati više od jedne sekunde da se pokrene.

GOOGLE POMAŽE MALOLETNIMA DA UKLONE SVOJE SLIKE IZ PRETRAGE

FACEBOOK TE VIŠE NEĆE PREPOZNAVATI

Aplikacija će imati funkciju crtanja koja će biti veoma uredna za uređaje sa ekranima osetljivim na dodir.

Podešavanja će biti grupisana u šest kategorija: Opšte, Nalog, Ćaskanja, Obaveštenja, Skladište i Pomoć. Aplikacija mnogo liči na Skype, ali sa nekim ravnim elementima dizajna i tradicionalnom zelenom bojom mehurića za razgovor.

WABetaInfo je dodao da nova verzija stiže i na macOS. Glavne promene će biti poboljšani korisnički interfejs, ali vreme objave još uvek nije poznato.

Izvor: Benchmark

 


Možda te još zanima:

.

WhatsApp testira nove funkcije

WhatsApp radi na nekim bitnim izmenama u okviru svoje aplikacije, uključujući i dve velike promene na fotografijama. Pojavili su se…

.

Nova opcija za verifikaciju WhatsAppa

WhatsApp, popularna aplikacija za razmenu poruka sprema novu funkciju, koja će korisnicima omogućiti novu opciju verifikacije i dodatnu zaštitu svojih…

.

WhatsApp uvodi tekstualne poruke koje možeš videti samo jednom

WhatsApp je u najnovijoj beta verziji predstavio i jednokratne tekstualne poruke. Kada vam stigne ova poruka, dobijate obaveštenje da se poruka ne…

.

WhatsApp priprema pretplatu za kompanije

WhatsApp sprema Premium pretplatu koja će biti namenjena isključivo preduzećima, a koja se već može isprobati unutar beta programa.

.

Korisnici WhatsApp-a će uskoro moći da prisustvuju pozivu klikom na link

Uskoro će korisnicima WhatsApp-a biti lakše da pozovu druge ljude da se pridruže pozivu. Meta uvodi opciju za deljenje linkova…

.

Novine na WhatsAppu

Mark Zakerberg, izvršni direktor kompanije Meta, najavio je neke novitete za WhatsApp, koji bi mogli biti zanimljivi mnogim korisnicima.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo