...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

10.11.2023.

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti ovoj opciji.

.

Instagram uvodi značajnu promenu koja će uticati na to kako se dopisujemo na platformi. U pitanju je testiranje nove opcije koja korisnicima omogućava da isključe oznaku "Seen" za pročitane poruke. Ovom promenom, čak i ako ste pročitali nečiju poruku, osoba s druge strane neće videti oznaku "Seen" ispod te poruke.

Ovu novu funkciju najavili su Mark Zakerberg i Adam Moseri. "Čuli smo vaše povratne informacije i započeli smo testiranje nove opcije koja omogućava isključivanje oznake za pročitane poruke u DM-ovima. Uskoro će ljudi moći da biraju kada će drugi videti da su pročitali njihove poruke", rekao je Moseri.

Iako Meta, u čijem je vlasništvu Instagram, nije precizirala u kojem obimu se testira ova funkcija i kada će biti dostupna svim korisnicima, ova promena predstavlja značajan korak napred za privatnost korisnika. Zanimljivo je da je WhatsApp, koji je takođe u vlasništvu Meta, omogućio isključivanje oznake za pročitane poruke još 2014. godine.

Dodatno, Instagram planira da pojača sigurnost svojih korisnika uvođenjem end-to-end enkripcije za Instagram DM-ove, nakon implementacije iste funkcije na Messengeru. U avgustu, Meta je najavila da planira da end-to-end enkripcija postane podrazumevana opcija na Messengeru do kraja ove godine.

Ove promene na Instagramu nisu samo odraz rastuće potrebe za većom privatnošću na društvenim mrežama, već i pokazatelj napora kompanije Meta da poboljša korisničko iskustvo na svojim platformama.

Izvor:www.telegraf.rs

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Tajna igra s prijateljima

Instagram se redovno ažurira i dobija nove opcije. Jedna od njih je i skrivena igra kojoj se može pristupiti samo…

.

Petnaest minuta da ispraviš grešku

Instagram je uveo novu opciju koja korisnicima omogućava uređivanje direktnih poruka 15 minuta nakon slanja. To podrazumeva ispravljanje gramatičkih grešaka,…

.

Zbog čega su pali Fejsbuk, Instagram i Mesindžer

U utorak je došlo do prekida rada Meta aplikacija za milione korisnika širom sveta. Ljutiti korisnici su se iznenada povukli sa svojih…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo