...
TRENUTNO14:00 - 15:00Floating Sounds

Lifestyle / Tehnologija

Google pomaže maloletnima da uklone svoje slike iz pretrage

04.11.2021.

Google je lansirao novu bezbednosnu funkciju koja omogućava mlađimа od 18 godina da zatraže uklanjanje svojih slika iz rezultata pretrage kompanije. Ova opcija je dostupna maloletnicima, njihovim roditeljima, starateljima i zakonskim zastupnicima. 

.

Foto: Pixabay

Ova funkcija je prvobitno najavljena u avgustu, zajedno sa novim ograničenjima ciljanja maloletnih lica oglasima, a sada je i dostupna. Podnosioci zahteva će morati da navedu URL adrese slika koje žele da budu uklonjene iz rezultata pretrage, termine za pretragu koji prikazuju te slike, ime i godine maloletnika, kao i ime i vezu osobe koja može da deluje u njihovo ime – roditelja ili staratelja, na primer. Kao i uvek sa ovakvim zahtevima za uklanjanje, teško je tačno reći koje kriterijume će Google primenjivati u svojim odlukama. Kompanija napominje da će ukloniti slike bilo kojih maloletnika osim "slučajeva od javnog interesa ili važnih vesti".

Takođe Google najverovatnije neće udovoljiti zahtevima, osim ako osoba na slici trenutno nije mlađa od 18 godina. Dakle, ako u ovom trenutku imate 30 godina, ne možete da se prijavite za uklanjanje vaših slika kada ste imali 15 godina. To ograničava obim alata za sprečavanje zloupotrebe ili uznemiravanja, ali verovatno čini proces verifikacije mnogo lakšim. Teško je dokazati koliko godina imate na bilo kojoj fotografiji, za razliku od dokazivanja koliko sada imate godina. Google takođe naglašava da uklanjanje slike iz njegovih rezultata pretrage, naravno, ne znači da je ona uklonjena sa interneta.

Izvor: PC Press

Možda te još zanima:

.

GSpace: Google aplikacije i na Huawei telefonima

Ako koristite Huawei Mobile Services telefon, sigurno vas nervira to što na njemu ne rade Google aplikacije. Ali za to…

.

Google Play ima novi logo

Google Play je predstavio novi logo, kojim je obeležio desetu godišnjicu postojanja. Promene su suptilne, sa manjim izmenama u obliku,…

.

Uživajte na odmoru!

Kako promeniti merne jedinice u Google Maps-u za Android?

.

Google testira modularnu verziju Street View-a

Street View za Google mape pokrenut je pre 15 godina, a Google koristi ovu godišnjicu da izbaci neka ažuriranja, uključujući veliko ažuriranje hardvera…

.

Uklanja se 1.5 milion aplikacija sa Google Play i App Store

Pre nekog vremena, govorilo se o tome kako kompanije Apple i Google planiraju da uklone aplikacije iz App Store i Play…

.

Guglove usluge ćemo plaćati 20 odsto više, a računi će stizati sa adrese u Srbiji

Pre nešto manje od godinu dana, korisnici Google servisa su se zapitali zašto je Google počeo da izdaje račune sa…

  • 13:30 Tehnologija
  • 13:50 Leto na O radiju
  • 14:00 Floating Sounds
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo