...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Jer sa platom odavno ne ide

29.10.2020.

Uskoro će vam Viber biti dovoljan da plaćate račune.

.

Viber je odlučio da, povodom desetog rođendana, najavi uvođenje funkcije plaćanja u čet botovima.

To znači da će biti moguće korišćenje Vibera za plaćanje putem Google Pay ili drugih dostupnih rešenja mobilnog elektronskog novčanika.

Ova funkcija biće testirana u Ukrajini, a tokom sledeće godine trebalo bi da bude dostupna širom sveta.

Kako kažu u Viberu, još 2017. godine, 64 odsto milenijalaca se interesovalo za plaćanja unutar aplikacija za dopisivanje. Od tada je taj broj u stalnom porastu, a pandemija je samo naglasila potrebu uvođenja rešenja koja bi omogućila da se praktično sve radi na daljinu.

Što se tiče mogućnosti, moći ćete da plaćate bilo šta za šta i inače koristite karticu, ako je podržano, naravno - komunalije, troškovi isporuke, javni prevoz itd.

Kako bi mogli da koriste uslugu plaćanja unutar aplikacije, korisnici će biti u obavezi (u slučaju da njihova banka to odobrava) da registruju svoju debitnu ili kreditnu karticu u njihov elektronski novčanik, čime mogućnost plaćanja postaje dostupna putem bilo kog čet bota razvijenog na Viberovom interfejsu.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Viber lansira Poslovne pozive

Rakuten Viber najavljuje lansiranje Poslovnih poziva – rešenja koje je napravljeno tako da unapredi komunikaciju između biznisa i korisnika unutar aplikacije.…

.

Viber objavio partnerstvo sa platformom Spotify

Partnerstvo će omogućiti korisnicima Vibera popuste i besplatni probni period na premijum pretplatu jedne od vodećih globalnih muzičkih striming platformi.

.

Viber uvodi pretplatu

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje u Srbiji odlučila je da uvede pretplatu.

.

Leto na Viberu

Jedna od najpopularnijih platformi za komunikaciju na svetu, Rakuten Viber, donosi kombinaciju zabavnih i korisnih funkcija koje će vam ovo…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo