.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Facebook live moguć i sa više uređaja!

24.08.2016.

Želite da budete režiser, ali niste uspeli da se upišete na Akademiju? Ili biste to samo amaterski da radite? U tome sada možete da se oprobate na najpopularnijoj društvenoj mreži, jer Facebook live od sada može da se radi i sa više kamera!

.

Foto: TheCountryCaller.com

Nekoliko kompanija je shvatilo da je Facebook live nešto sa čime treba raditi, pa su razvili tehnologiju koja omogućuje live stream sa više kamera! Na primer, RecoLive je napravio aplikaciju uz koju možete da koristite više kamera i taj video sadržaj da postujete istovremeno na internet. Aplikacija se zove RecoLive Switcher uz koju možete da prenosite video na monitor, tv ili direktno na internet. Možete da povežete eksterni ekran koristeći HDMI adapter sa vašim iPhone-om ili iPad-om. Ova aplikacija još uvek ne može da radi prenos u HD-u.

Iz iste kompanije izašla je i aplikacija Switcher Studio - set za mobilnu produkciju koja omogućava korisnicima da koriste iPhone ili iPad kao prenosivu miksetu. Takođe, uz live prenos, ova aplikacija na kraju i čuva video sa svakim prelazom između kamera koji ste napravili. Ukoliko imate dovoljno dobru konekciju, za HD prenos ipak izaberite ovu aplikaciju.

Ukoliko imate profesionalne kamere, a ne samo mobilne telefone, možete da koristite Live API aplikaciju!

Fejsbuk je objavio novu mogućnost koja omogućava emitovanje uživo za dve osobe odjednom, ali za sada samo za državljane SAD. Ta opcija dostupna je korisnicima Facebook Mentions aplikacije na iOS-u. Širom sveta će ta opcija biti dostupna od oktobra ili novembra.

Aplikacije za Facebook Live sa više kamera za sada postoje samo za iOS uređaje, tako da se ta tehnologija još uvek testira, a O radio će je nekad sigurno probati!

J. Ž.

.
Mesecima nakon što ga je najavljivao, Twitter je sada objavio da je novi sajt gotov, a korisnicima će pružiti iskustvo sa bržim…
.
Američki senator iz redova demokrata Čak Šumer pozvao je FBI i Saveznu trgovinsku komisiju (FTC) da sprovedu istragu o aplikaciji…
.
Digitalna kompetencija prepoznata je kao jedna od osam osnovnih kompetencija neophodnih za celoživotno učenje i pomoću nje se stiču…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?