...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Facebook live moguć i sa više uređaja!

24.08.2016.

Želite da budete režiser, ali niste uspeli da se upišete na Akademiju? Ili biste to samo amaterski da radite? U tome sada možete da se oprobate na najpopularnijoj društvenoj mreži, jer Facebook live od sada može da se radi i sa više kamera!

.

Foto: TheCountryCaller.com

Nekoliko kompanija je shvatilo da je Facebook live nešto sa čime treba raditi, pa su razvili tehnologiju koja omogućuje live stream sa više kamera! Na primer, RecoLive je napravio aplikaciju uz koju možete da koristite više kamera i taj video sadržaj da postujete istovremeno na internet. Aplikacija se zove RecoLive Switcher uz koju možete da prenosite video na monitor, tv ili direktno na internet. Možete da povežete eksterni ekran koristeći HDMI adapter sa vašim iPhone-om ili iPad-om. Ova aplikacija još uvek ne može da radi prenos u HD-u.

Iz iste kompanije izašla je i aplikacija Switcher Studio - set za mobilnu produkciju koja omogućava korisnicima da koriste iPhone ili iPad kao prenosivu miksetu. Takođe, uz live prenos, ova aplikacija na kraju i čuva video sa svakim prelazom između kamera koji ste napravili. Ukoliko imate dovoljno dobru konekciju, za HD prenos ipak izaberite ovu aplikaciju.

Ukoliko imate profesionalne kamere, a ne samo mobilne telefone, možete da koristite Live API aplikaciju!

Fejsbuk je objavio novu mogućnost koja omogućava emitovanje uživo za dve osobe odjednom, ali za sada samo za državljane SAD. Ta opcija dostupna je korisnicima Facebook Mentions aplikacije na iOS-u. Širom sveta će ta opcija biti dostupna od oktobra ili novembra.

Aplikacije za Facebook Live sa više kamera za sada postoje samo za iOS uređaje, tako da se ta tehnologija još uvek testira, a O radio će je nekad sigurno probati!

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo