...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Lifestyle / Tehnologija

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

18.01.2024.

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji uvid u razmere ove prakse.

.

Istraživači su otkrili da je Facebook u proseku primao podatke od 2.230 različitih kompanija za svakog od 709 volontera. U jednom ekstremnom primeru, skoro 48.000 različitih kompanija pronađeno je u podacima jednog volontera. Facebook arhive podataka su pokazale da su 186.892 kompanije dostavile podatke o svim učesnicima istraživanja. Volonteri su "izvukli" svoje lične podatke sa Facebook-a koristeći opciju "Download Your Information", i onda su to podelili sa istraživačima.

Kompanije koje koriste Meta reklamnu platformu daju informacije o ličnim podacima i kupovnim navikama korisnika, koje Meta onda koristi za prikazivanje ciljanih oglasa tim ljudima, ili njima sličnima. U 96% slučajeva, arhiva sa podacima učesnika studije sadržala je informacije koje je delio broker podataka pod nazivom LiveRamp, ali tu su bile i kompanije kao što su The Home Depot, Walmart i Amazon.

Izvor:www.b92.net

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Novi satelit u svemiru u borbi protiv klimatskih promena

Novi satelit, koji iz svemira precizno prati i određuje emisije metana u naftnoj i gasnoj industriji, biće lansiran u takvu…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo