.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle

Takmičenje kreativnog frizeraja

09.02.2015.

Najviše nagrada su odneli frizeri iz BiH i Srbije, ali su se takmičari složili da je druženje najvažnije.

.

   Frizersko takmičenje „Stvarajmo zajedno“, u organizaciji Novosadskog kluba frizera, održano je 8. februara u hotelu „Park“. Nakon desetak godina, frizeri iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije su se ponovo okupili i odmerili svoje kreativno umeće. Najviše nagrada su odneli takmaci iz BiH i Srbije, ali su se učesnici složili da je druženje najvažnije.

frizerii jpg

   U različitim kategorijama, ovih sedamdesetak takmičara je imalo zadatak da za predviđeno vreme pokaže najbolje što ume. Ipak, kako Petar Kostić sekretar Novosadskog kluba frizera kaže, sve frizure su morale da imaju nešto zajedničko, a to je da budu čiste, sjajne i da se svaka linija vidi.

   Dajana Stanković iz Đurđeva, jedna od najmlađih takmičarki, juče se oprobala u kategoriji full fashion look, odnosno u pravljenju školske moderne frizure. Njen model i drugarica Ivana Kiš kaže da joj je možda bilo najnapornije poziranje jer nije smela da se pomera.

   Među momcima je veoma popularan punk stil, odnosno kombinacija kreste ofarbane u razne boje, "opasnog izgleda sa raskopčanim košuljama" i, nezaobilazno, mazanje motornim uljem po telu. Mladi frizer iz BiH Kenan Mustafica takođe preferira ovakav „bad boy“ fazon, koji podrazumeva uličnu modu uz škotski stil ne bi li razbio monotoniju.

 frizeeeeri jpg

   Žiri je obraćao pažnju na sve! Takmičenje frizera ne podrazumeva ocenjivanje samo frizure - naprotiv! I lak na noktima, odeća, a naročito šminka su od presudnog značaja. Jedan od članova žirija Milan Papak, objašnjava šta je ono što su oni posebno tražili od takmičara.

   „Ocenjujemo to što se prate trendovi, što se tiče boje, oblika frizure, razvijanje svetske mode.“ A da li će nešto od svega toga postati novi trend: „Uvek iskoči neka nova boja, neka nova forma, neki novi klinci koji imaju svoju viziju“, kaže Milan.

   Za kraj, jedan kratak savet kako da održavate svoju kosu i tako da budete uvek in.

   „Dugačka kosa je uvek aktuelna, ali mora da bude zdrava, ne sme da bude oštećena. Kosa mora svaki mesec po jedan santimetar da se skrati. Redovno šišanje je najbolji savet“, objašnjava Slobodan Pavlović, frizer iz Sremskih Karlovaca.

Lea Radlovački

Foto: Filip Bakić

.
Volite da istražujete o zvezdama? Imamo aplikaciju za vas. 
.
Twitter nadgledanje direktnih poruka pomera korak dalje, tako što će poruke koje sadrže sumnjive reči biti slate u sekciju "additional…
.
Ako spadate u onu grupu ljudi koji baš i nisu oduševljeni novim tehnologijama, želite na trenutak da budete mazohista i vratite…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?