.
Trenutno
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Lifestyle / Sport

Street varijanta WOB-a

30.08.2015.

Winner Of Belgrade, takmičenje ekstremnih sportova, održano je u subotu u Beogradu ispod mosta Gazela. Svoje umeće pokazali su roleraši, skejteri i bemiksaši, a ni publike nije falilo.

.

foto Siniša Kežić

Ljubitelji ekstremnog sporta su napravili popriličnu gužvu ispod mosta. 
Takmičenje je podeljeno u tri segmenta. Prvo se vozio skejt, zatim roške i na kraju BMX. U međuvremenu je publika mogla da prati akapela rep bitku ili da uživa u hladovini pored reke.

          3 jpg

          4 jpg 

 

          6 jpg

 

Do sada se Winner of Belgrade održavao u skate parku na Novom Beogradu kod Brankovog mosta, ali je ove godine izmešten. Skate park je u lošem stanju i nije bezbedan za takmičare, pa su se organizatori dosetili da ove godine organizuju street takmičenje. Nekima je to dobro rešenje, a drugi su nostalgični. 

"Mislim da je bolje u skejt parku nego ovde zato što je priča malo drugačija. Ne znam kako bih to objasnio, ali je atmosfera u parku lepša nego ovde", rekao nam je Radoš koji redovno fotografiše ovakve događaje i vozi BMX. 
Fletlend BMX vozač Dejan Tomić misli da bi bilo dobro da Winner of Belgrade traje dva dana "Ja ne bih odvajao te stilove. Meni se ovde više sviđa generalno, jer ovo ima neku svoju priču. Ima dosta vozača koji su došli iz inostranstva i koji baš voze park disciplinu. To je samo po sebi teška disciplina i jedina koja je ostala na X Games takmičenju, i tim vozačima ovo ne odgovara. Ja bih voleo da može da se izgura dva dana. Teško je previše, ali je ovo super malo za promenu".

          1 jpg

I sistem nagrađivanja je bio drugačiji. Nije bilo klasičnog ocenjivanja, već je sudija sve vreme kod sebe držao robne i novčane nagrade. Kako koji sportista izvede dobar trik koji publika pozdravi gromkim aplauzom, sudija mu dodeli malo para i neku robnu nagradicu. Skoro niko nije otišao kući praznih šaka, a pojedinci su i napunili džepove i nabavili novu opremu za narednu sezonu. 

          2 jpg


Nadamo se da će ovo izmeštanje jedinog beogradskog festivala ekstremnog sporta biti opomena za nadležne da što pre poprave skate park. 

Alma Kovčić

.
Novosađanin Nikola Lukičić jedan je od najpoznatijih MTB vozača u Srbiji, a pored toga idejni je tvorac i inicijator projekta…
.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?