...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Sport

Srbi prvaci sveta u fudbalu

20.06.2015.

Reprezentacija Srbije do 20 godina u fudbalu osvojila je titulu prvaka sveta, nakon što je jutros u Oklendu, Novi Zeland, u finalnu Svetskog prvenstva, posle produžetaka pobedila Brazil rezultatom 2:1 (0:0, 1:1).

.

Golove za Srbiju postigli su Staniša Mandić u 70. i Nemanja Maksimović u 118. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Brazil bio Andreas Pereira u 73. minutu.

Na početku meča fudbaleri Brazila su preuzeli inicijativu, imali su više loptu u svom posedu i bili su opasniji rival na terenu. U prvih 25 minuta meča Brazil je stvorio tri dobre prilike, ali se u tim momentima istakao kapiten Srbije, golman Predrag Rajković.

Najbolju priliku za pogodak Srbija je propustila u poslednjim sekundama prvog dela igre! Živković je izveo korner sa desne strane, gađao je drugu stativu na kojoj je bio Srđan Babić, on je poslao do Milinković-Savića, ali je njegov udarac sa peterca zaustavio golman Brazila.

Drugi deo meča je opet bolje otvorio Brazil, koji je već u 49. minutu imao sjajnu priliku za gol. Posle gužve u šesnaestercu Nemanja Antonov je uspeo da izbaci loptu, koja je stigla do Danila, ali je kapiten Brazila šutirao preko gola.

U 60. minutu dobar napad Živkovića i Gajića završio je udarcem fudbalera OFK Beograda ka golu, ali je golman Žean bio dobro postavljen.

Brazilci su preuzeli inicijativu i mogli su i da reše meč u 91. minutu. Babić je na 20 metara od gola napravio prekršaj i poklonio slobodan udarac Brazilu, koji je dobro izveo Pereira, ali je Rajković na golu bio još bolji.

Promene rezultata do kraja utakmice nije bilo, usledio je odlazak u produžetke - četvrte uzastopne Srbiji na ovom šampionatu.

U produžecima su se naši konsolidovali, tek u završnici je Brazil stvorio jednu šansu, ali Malkolm nije dobro šutirao. Snažan udarac Maksimovića sa ivice kaznenog prostora završio je tik iznad prečke.

Ključni trenutak bio je u 118. minutu, kada je rezervista Ilić sačuvao loptu i prošao po desnoj strani i dodao za Živkovića. Usledio je pravovremeni pâs za Maksimovića, hladnokrvno i šmekerski ’spoljnom’ šalje loptu ispod Žeana – 2:1.

Srbija je prvak sveta!

L.K.

Možda te još zanima:

.

Sportski podkasti u Srbiji - prostor bez ograničenja

Sport se kod nas voli i prati veoma srčano, pa je nekako logično da se sa istim takvim žarom i…

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Za televiziju najviše vezana starija publika

Televizije se sa jedne strane hvale gledanošću, sa druge strane su ljudi koji kukaju kako nemaju šta da gledaju, a…

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

.

Šta kažeš na to da probaš bejzbol?

Iako se na ovim prostorima igrao pre gotovo 90 godina, bejzbol nikada nije stekao širu popularnost u Srbiji. Ipak, mnogi…

.

Kajt-surf kao životni stil

Novosadjanka Iva Kristić od malena se bavi različitim adrenalinskim sportovima. Skija, surfuje... Pre desetak godina došla je na Adu Bojanu…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo