...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Lifestyle / Sport

NS: Besplatan bazen i pilates za studente

27.10.2015.

Besplatno bavljenje sportom, promovisanje sportskih aktivnosti i zdravog načina života za sve omladince obezbedilo je Udruženje studentske i omladinske fizičke aktivnosti SOFA. Osim toga što promovišu zdrav način života, sportske i fizičke aktivnosti rešili su da stave tačku na započinjanje dana sa cigarom i kafom kod većine mladih.

.

Nakon što je na O radio objavljen tekst o postojanju besplatnih sportskih aktivnosti, prisustvo studenata na različitim aktivnostima se znatno povećalo, a i broj zahteva koji je upućen organizaciji SOFA.

Mladima od 18 do 25 godina SOFA omogućuje da se besplatno bave sa preko 20 različitih aktivnosti. Organizaciju SOFA je podržalo ministarstvo omladine i sporta koje finansira besplatne sportske aktivnosti za omladince u Beogradu, Nišu i Novom Sadu govori predstavnica ovog udruženja Nada Benčina.

"Tokom cele godine imamo ogromnu ponudu aktivnosti u Beogradu. Od maja smo u Novom Sadu i nudimo takođe različite sportske aktivnosti studentima i omladini. Potpuno besplatno mogu da idu na bazen, pilates, fitnes, boks i funkcionalan trening", rekla je Benčina.

Benčina ističe da su besplatne SOFA sportske aktivnosti i nastale zbog manjka bavljenja sportom na Univerzitetima, nakon čega je Ministartstvo omladine i sporta odobrilo projekat kojim se ponuda njihovih aktivnosti plaćaju iz državnog budžeta.

"Prosto ne postoje više prepreke i izgovori u smislu nemam novca, nemam vremena ili nije mi blizu. Mi dajemo mogućnost da se na besplatan način aktiviraju u bilo kom trenutku", dodala je ona. 

Registracijom na sajtu SOFA, studenti dobijaju ID broj sa kojim potpuno besplatno mogu da iskoriste tri termina za plivanje na bazenu SPENS-a. Sredom i petkom su odvojeni termini od 10 do 11 časova, a nedeljom od 11 do 12. Vežbanje u teretani je omogućeno u teretani "Gymnasium" u ulici Miše Dimitrijevića 34, takođe tri puta nedeljno. Sve informacije o terminima besplatnih sportskih aktivnosti koje nudi SOFA možete pronaći na adresi www.sofa.rs

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Na televiziji se gledaju domaće serije i sport

Mitove o zlatnom dobu televizije obično prati rečenica - ulice su bile puste dok je to bilo na TV-u. Da…

.

City Jam i ove godine u Novom Sadu

Novi Sad će i ove godine biti u centru pažnje kada su u pitanju zimski sportovi. Prvog februara publika će…

.

Digitalni fitnes instruktor

Ako ne stižete u teretanu, a želite da vežbate, imamo rešenje za vas. 

.

Najbolji tekbol igra se u Novom Sadu

Da li ste ikada čuli za sport koji se zove tekbol? Znate li da su baš u tom sportu dvojica…

.

Bike park je terasa Novog Sada

Novosađanin Nikola Lukičić jedan je od najpoznatijih MTB vozača u Srbiji, a pored toga idejni je tvorac i inicijator projekta…

.

U petak počinje "Košnica prijateljstva"

Sportsko ekološki kamp "Košnica prijateljstva" za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja, biće održan petnaesti put, od 9. do…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo