.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Sport

NS: Besplatan bazen i pilates za studente

27.10.2015.

Besplatno bavljenje sportom, promovisanje sportskih aktivnosti i zdravog načina života za sve omladince obezbedilo je Udruženje studentske i omladinske fizičke aktivnosti SOFA. Osim toga što promovišu zdrav način života, sportske i fizičke aktivnosti rešili su da stave tačku na započinjanje dana sa cigarom i kafom kod većine mladih.

.

Nakon što je na O radio objavljen tekst o postojanju besplatnih sportskih aktivnosti, prisustvo studenata na različitim aktivnostima se znatno povećalo, a i broj zahteva koji je upućen organizaciji SOFA.

Mladima od 18 do 25 godina SOFA omogućuje da se besplatno bave sa preko 20 različitih aktivnosti. Organizaciju SOFA je podržalo ministarstvo omladine i sporta koje finansira besplatne sportske aktivnosti za omladince u Beogradu, Nišu i Novom Sadu govori predstavnica ovog udruženja Nada Benčina.

"Tokom cele godine imamo ogromnu ponudu aktivnosti u Beogradu. Od maja smo u Novom Sadu i nudimo takođe različite sportske aktivnosti studentima i omladini. Potpuno besplatno mogu da idu na bazen, pilates, fitnes, boks i funkcionalan trening", rekla je Benčina.

Benčina ističe da su besplatne SOFA sportske aktivnosti i nastale zbog manjka bavljenja sportom na Univerzitetima, nakon čega je Ministartstvo omladine i sporta odobrilo projekat kojim se ponuda njihovih aktivnosti plaćaju iz državnog budžeta.

"Prosto ne postoje više prepreke i izgovori u smislu nemam novca, nemam vremena ili nije mi blizu. Mi dajemo mogućnost da se na besplatan način aktiviraju u bilo kom trenutku", dodala je ona. 

Registracijom na sajtu SOFA, studenti dobijaju ID broj sa kojim potpuno besplatno mogu da iskoriste tri termina za plivanje na bazenu SPENS-a. Sredom i petkom su odvojeni termini od 10 do 11 časova, a nedeljom od 11 do 12. Vežbanje u teretani je omogućeno u teretani "Gymnasium" u ulici Miše Dimitrijevića 34, takođe tri puta nedeljno. Sve informacije o terminima besplatnih sportskih aktivnosti koje nudi SOFA možete pronaći na adresi www.sofa.rs

Nataša Šaru

.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
.
"Leto samo što nije" kažu oni koji su tokom zime uživali u svim đakonijama i sada ih panika hvata na pomisao na plažu i kupaće…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?