...
TRENUTNO11:00 - 12:00Šta se kuva?

Lifestyle / Sport

NS: Besplatan bazen i pilates za studente

27.10.2015.

Besplatno bavljenje sportom, promovisanje sportskih aktivnosti i zdravog načina života za sve omladince obezbedilo je Udruženje studentske i omladinske fizičke aktivnosti SOFA. Osim toga što promovišu zdrav način života, sportske i fizičke aktivnosti rešili su da stave tačku na započinjanje dana sa cigarom i kafom kod većine mladih.

.

Nakon što je na O radio objavljen tekst o postojanju besplatnih sportskih aktivnosti, prisustvo studenata na različitim aktivnostima se znatno povećalo, a i broj zahteva koji je upućen organizaciji SOFA.

Mladima od 18 do 25 godina SOFA omogućuje da se besplatno bave sa preko 20 različitih aktivnosti. Organizaciju SOFA je podržalo ministarstvo omladine i sporta koje finansira besplatne sportske aktivnosti za omladince u Beogradu, Nišu i Novom Sadu govori predstavnica ovog udruženja Nada Benčina.

"Tokom cele godine imamo ogromnu ponudu aktivnosti u Beogradu. Od maja smo u Novom Sadu i nudimo takođe različite sportske aktivnosti studentima i omladini. Potpuno besplatno mogu da idu na bazen, pilates, fitnes, boks i funkcionalan trening", rekla je Benčina.

Benčina ističe da su besplatne SOFA sportske aktivnosti i nastale zbog manjka bavljenja sportom na Univerzitetima, nakon čega je Ministartstvo omladine i sporta odobrilo projekat kojim se ponuda njihovih aktivnosti plaćaju iz državnog budžeta.

"Prosto ne postoje više prepreke i izgovori u smislu nemam novca, nemam vremena ili nije mi blizu. Mi dajemo mogućnost da se na besplatan način aktiviraju u bilo kom trenutku", dodala je ona. 

Registracijom na sajtu SOFA, studenti dobijaju ID broj sa kojim potpuno besplatno mogu da iskoriste tri termina za plivanje na bazenu SPENS-a. Sredom i petkom su odvojeni termini od 10 do 11 časova, a nedeljom od 11 do 12. Vežbanje u teretani je omogućeno u teretani "Gymnasium" u ulici Miše Dimitrijevića 34, takođe tri puta nedeljno. Sve informacije o terminima besplatnih sportskih aktivnosti koje nudi SOFA možete pronaći na adresi www.sofa.rs

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Za televiziju najviše vezana starija publika

Televizije se sa jedne strane hvale gledanošću, sa druge strane su ljudi koji kukaju kako nemaju šta da gledaju, a…

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

.

Šta kažeš na to da probaš bejzbol?

Iako se na ovim prostorima igrao pre gotovo 90 godina, bejzbol nikada nije stekao širu popularnost u Srbiji. Ipak, mnogi…

.

Kajt-surf kao životni stil

Novosadjanka Iva Kristić od malena se bavi različitim adrenalinskim sportovima. Skija, surfuje... Pre desetak godina došla je na Adu Bojanu…

.

U Srbiji ima mnogo toga što vredi čuvati

Kada razmišljamo o Srbiji, uz sve probleme koje ova naša balkanska zemlja ima, nemoguće je ne pomisliti i na one…

.

FIFA 23 je najprodavanija fudbalska igra ikada

Poslednja aktuelna igra FIFA postala je najprodavanija u serijalu, a prihodi od iste porasli su za 31% u odnosu na…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Šta se kuva?
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo