.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Sport

Javni sportski časovi širom Srbije

10.06.2015.

SOFA (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti) i Ministarstvo omladine i sporta održali su prvi javni sportski čas u Beogradu, u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, u cilju boljeg upoznavanja studenata i omladine sa SOFA projektom i sportovima koje im je besplatno omogućio. 

.

Pored brojnih studenata i članova udruženja SOFA, javnom času na terenima na Košutnjaku prisustvao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Činjenica je da se studenti danas slabo bave fizičkom aktivnošću i da je potrebno pokrenuti ovakav vid projekta, kako bi se omladina privukla i fizički aktivirala. Udruženje SOFA je nastalo kao projekat pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, a sada ga uspešno vode studenti koji vredno i svakodnevno rade u timovima", izjavio je Udovičić.

Aktivnosti udruženja SOFA se realizuju u javnim ili državnim sportski objektima (halama, bazenima, itd) u nepopularnim ili nepopunjenim terminima i besplatni su za studente i mlade uzrasta od 18 do 25 godina. Treneri su mladi stručnjaci iz oblasti sporta.

SOFA mrežu po gradovima Srbije vode studenti-koordinatori, a korisnici usluga su omladina i studenti kojima je na raspolaganju preko 25 fizičkih aktivnosti i sportova. Projekat je započet u Beogradu, a od početka juna studentima i mladima su na raspolaganju i sportski objekti u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

J.M.

.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
.
"Leto samo što nije" kažu oni koji su tokom zime uživali u svim đakonijama i sada ih panika hvata na pomisao na plažu i kupaće…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?